8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Dan Dunava: U akciji čišćenja Tamiša

Pod pokroviteljstvom grada Pančeva oranizovana je 13. po redu gradska manifestacija „Dan Dunava“. Ove godine pod sloganom „Aktivni za reke“. Više 250 volontera uz učesnike „Eko regate Tamiš“ učestvovalo je u čišćenju Dunava i ušća Tamiša do stare gradske plaže. Pored skupljanja pet ambalaže  u organizaciji  Turistička organizacije Pančeva odnesena su i velika stabla iz rekeTamiš.

Grad Pančevo i ove godine  se pridružio  evropskoj manifestaciji „Dan Dunava“, koja je organizovana u još  14 zemalja Podunavskog sliva, koje su na sličan način obeležile  ovu manifestaciju, čiji je cilj da se reka i priobalje očiste od  smeća.

Više od 250 volontera učastvovalo je u ovoj manifestaciji uz učesnike „Eko regate Tamiš“ koja se kao i ranijih godina pridružila volonterima u akciji čišćenja Tamiša i dela Dunava,  kao i  terenska jedinica Crvenog krsta.

Gradskim katamaranom „Panuka“ volonteri zajedno sa direktorom TOP-a čistili su stabla koja se nalaze na putu dok su pet ambalažu iz reke vadili volonteri koji su se prevozili čamcinma.

Akciji „Dan Dunava“ pridružili su se i naši najmlađi sugrađani iz Predškolske ustanove „Dečja radost“.

Jedan broj volontera čakao je na obali kod silosa i odnosio pune  vreće sa otpadom na mesta gde su radnici JKP-a Higijena skupljali i kasnije odnosili otpad.

 

 

 

Related posts

Od danas uvećani iznosi na penzionom čeku

Zorana Stekovic

Otvoren aerodrom „Morava“ u Lađevcima

Zorana Stekovic

Predsedniku Vučiću neobičan poklon,majica sa porukom „Živeće ovaj narod“

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija