9. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Kadril za buduće srednjoškolce u Brestovcu

Tradicionalno, već treći put Brestovčani su priredili kadril, u znak podrške osmacima koji ove godine kreću u nove pobede. Osim učenika Osnovne škole „Olga Petrov“ podršku deci, ali i kolektivu škole dala je obrazovna ustanova  iz Slovenije.

Učenici Osnovne škole „Olga Petrov“ ispratili su osmake u srednju školu. Uz kadril, ali i igru i pesmu učenici ove obrazovne ustanove na najlepši mogući način poželeli su svojim najstarijim drugarima sreću u daljem školovanju. Osećanja, su kao i svake godine bila pomešana, ali, kako su naglasili, pred njima su nove pobede i nove priče.

Na završnoj priredbi podršku osmacima i kolektivu škole pružili su i učenici iz Slovenije, sa kojima su Brestovčani u zajedničkom projektu „Putujuća srca“. Osim ovog događaja oni su bili u prilici da učestvuju u još zajedničkih  akcija i da uživaju u čarima Srbije.

U znak podrške, učenici Osnovne škole „Olga Petrov“ iz Brestovca naučila su slovenačke pesme, a njihova deca srpske. U atmosferi u kojoj je najvažniju ulogu imalo drugarstvo, predstava je bila odličje međusobnog poštovanja i uvažavanja različitosti, na način na koji samo deca mogu da nam priušte.

Podršku pri projektu „Putujuća srca“ pružio je Grad Pančevo bez čije pomoći, kako kaže Daliboraka Breti, ovo ne bi bilo moguće.

Related posts

Elektromreža Srbije ostaje na Kosovu, odbijen zahtev Prištine

Nikoleta Dragaš

Besplatno testiranje na HIV, bez knjižice i uputa

Nikoleta Dragaš

Pančevo u petak dobija novog stranog investitora, predsednik Vučić postavlja kamen temeljac za „Brose“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija