9. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Opovo Pančevo Vesti

Tretman suzbijanja komaraca: U PANČEVU U UTORAK, OPOVČANI ČEKAJU POVOLJNE VREMENSKE USLOVE

Preduzeće za ekološku sanitaciju, zaštitu i transport „Eko-san“, d.o.o. započeće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Pančeva i naseljenih mesta, u utorak, 28. maja.

Tretman će se izvršiti na vodenim recipijentima (kanali i bare).

Suzbijanje larvi komaraca nije opasno za pčele i ostale žive organizme, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Opštinska uprava Opovo, poučena iskustvom iz prethodnih sezona kada su se komarci atipično u velikom broju pojavili već polovinom aprila, sprovela je na vreme javnu nabavku u vezi tretmana, tako da je taj deo postupka završen i pripremljen, međutim, promenljivi meteorološki uslovi ne idu na ruku,

Kao što je poznato za tretiranje suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca potrebni su specifični vremenski uslovi kako bi korišćeni preparati bili efikasni. Da podsetimo, bitni su temperatura i vlažnost vazduha kao i da 48 sati nakon tretmana ne bude kiše i vetra kako bi se postigao željeni efekat suzbijanja komaraca, što nažalost ovih dana nije slučaj.

– Sa administrativne strane i zakonske procedure sve smo uradili ali moramo sačekati povoljne vremenske uslove i ja se iskreno nadam da će se to dogoditi u najkraćem vremenskom roku, pa zato apelujuem na građanstvo za strpljenje jer bez povoljnih vremenskih uslova tretman ne bi imao efekta, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Related posts

Preventivni pregledi u MZ Tesla

Mica Milakov

Gradonačelnik Saša Pavlov na TV Prva: U Pančevo uloženo preko milijardu evra, otvoreno 4000 radnih mesta

Mica Milakov

I RK Dinamo raspustio ekipu, iz kluba pozivaju sve da poštuju odluke i ostanu kod kuće

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija