22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Sportske igre mladih na Sportskom centru

Mladi Pančeva danas su se okupili na Centru „Mladost“ kako bi sportom pokazali šta je fer plej i kako voditi zdrav način života. Grad Pančevo je šestu godinu partner u projektu Sportskih igra mladih, a kao i prošle godine najbolji sa državnog finala ići će u Split na Međunarodno takmičenje.

Promocija druženja, zdravog načina života, sporta i fer-pleja cilj su Sportskih igara mladih. Počele su pre 22 godina s namerom da usreće mlade i pokrenu zabavu, a prerasle su u najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi. Ovog petka duh zajedništva dece preneo se i na Pančevo, gde su se najmlađi na svojstven način družili i potvrdili sportsku formu.

Grad Pančevo je već šestu godinu partner u ovom projektu, kazala je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igra mladih Srbije. Ona je dodala da je ovo najlepša sportska priča i da će i danas pobediti drugarstvo.

Ivan Krgović, koordinator manifestacije naglasio je da svako bavljenje sportom umanjuje upootrebu telefona, kompjutera, sklanjaju decu sa ulice. On je zahvalio Sportkim igrama mladih, što uvažavaju grad Pančevo kao partnera.

Državno finale Sportskih igara mladih je u drugoj polovini jula u Beogradu, a pobednici ovog takmičenja okupiće se u Splitu u avgustu.

Related posts

Izgoreo čovek u Brestovcu

Mica Milakov

(FOTO)Predsednik Vučić pred 5000 građana Smederevske Palanke: „Nećemo našoj deci da ostavimo dugove, hoćemo da imaju budućnost“

Mica Milakov

Predsednik Vučić za Rojters: Nadam se sporazumu, teško je reći kada

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija