3. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić čestitao predsedniku Vlade Indije Modiju pobedu na parlamentarnim izborima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku  predsedniku Vlade Republike Indije Narendri Modiju povodom pobede na parlamentarnim izborima. U čestitki se kaže:

 

„Primite moje iskrene čestitke povodom pobede na parlamentarnim izborima, uz najbolje želje za mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, kako biste i dalje vodili Republiku Indiju i sve njene građane putem napretka i blagostanja.

 

Veoma sam srećan što sam, prilikom svoje posete Indiji u januaru 2017. godine, imao priliku da Vas upoznam i dobijem dragocene savete. Impresioniran sam rezultatima koje Indija, sa Vama kao premijerom, postiže u razvoju privrede. To je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i rezultat znanja i marljivosti građana, privrednika i stručnjaka Indije. Uveren sam da ćemo u budućnosti zajedničkim radom iskoristiti  mogućnosti da našu ekonomsku saradnju učinimo sadržajnijom.

 

Srbija veoma vrednuje tradicionalne prijateljske odnose sa Indijom, koje karakterišu uzajamno poštovanje i razumevanje, a posebno cenimo dosledan stav o poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje. Indija time na najbolji način manifestuje ulogu graditelja pravednog međunarodnog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava.

 

Uz nadu da ću imati čast da Vas u narednom premijerskom mandatu ugostim u Srbiji, primite srdačne pozdrave i izraze mog posebnog uvažavanja,“ navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

Related posts

Grad Pančevo zapošljava mlade iz siromašnih porodica

Jelena Obradović

Još 9 novoobolelih u Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Fondacija Novak Đoković ulaže u Pančevo

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija