6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dva nova odeljenja u Mašinskoj školi

U novoj školskoj godini u Mašinskoj školi Pančevo umesto 9 biće upisano 11 novih odeljenja, jer je ova škola dobila mogućnost da dodatno upiše učenike na smer tehničar mehatronike i bravar – zavarivač i operater. U ovoj školi nastavljaju i sa dualnim obrazovanjem.

Interesovanje privrednika za tehničara mehatronike omogućilo je Mašinskoj školi u Pančevu da od narednoj 2019/ 2020 godine upiše 60 učenika na ovaj smer. Osim mehetroničara biće povećan i broj dece koja će moći da upišu smer braver – zavarivač, kaže Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo.

Tehničar  mehatronike u Mašinskoj školi Pančevo je smer koji traje 4 godine i omogućava deci da odmah nađu posao ili da nastave školovanje, jer dobijaju znanje iz mašinstva, elektrotehnike i elektronike.

U narednoj školskoj godini Mašinska škola Pančevo će upisati 35 odeljenja mašinske  i saobraćajne struke. Napominju da su otvoreni za sve one kojima su neophodne informacije o smerovima  i o znanju koje se stiče u ovoj školi.

Related posts

Goreo stari mlin na Margiti

Mica Milakov

Božićni bazar u nedelju na Trgu neolita u Starčevu

Mica Milakov

Na današnji dan pre 77 godina umro Nikola Tesla

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija