29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa državnim sekretarom i ministrom javne bezbednosti Kine Džao Kedžijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim sekretarom i ministrom javne bezbednosti Narodne Republike Kine Džao Kedžijem, čija poseta, kako je naglašeno u razgovoru, predstavlja još jednu potvrdu da „čelično prijateljstvo“ i sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja jača u svim oblastima saradnje, pa tako i u domenu bezbednosti, što je od posebnog značaja u svetlu novih globalnih izazova.

 

Ministar Džao je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Sija, rekavši da Kina izuzetno ceni veliki doprinos predsednika Vučića razvoju bilateralnih odnosa i iskrenu podršku inicijativi „Pojas i put“.

 

Uzvrativši pozdrave predsedniku Siju, predsednik Vučić je još jednom zahvalio na gostoprimstvu i počastima koje su mu ukazane tokom boravka u Kini, tokom Foruma lidera „Pojas i put“. On je i ovom prilikom ponovio čvrstu podršku principima Novog puta svile.

 

„Mislim da je to jedna od najvećih i najplodonosnijih inicijativa u istoriji. Poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj i samostalno odlučivanje, bez obzira na njihovu veličinu, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti“, rekao je predsednik Vučić, istakavši da je prijateljstvo Srbije prema Kini otvoreno i iskreno.

 

Današnji sastanak je bio prilika da se ponovi uzajamna podrška u pitanjima od suštinskog interesa za dve zemlje. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije,  ponovivši čvrstu podršku Srbije politici „jedne Kine“.

 

On je naglasio da se Srbija iskreno raduje uspesima koje je Kina postigla u sprovođenju sveobuhvatnih reformi  u protekle četiri decenije i čestitao predstojeći značajan jubilej – 70. godišnjicu od osnivanja NR Kine.

 

Ministar Džao je rekao da je MUP Srbije najvažniji partner za saradnju Ministarstva javne bezbednosti Kine u centralnoj i istočnoj Evropi.

 

Related posts

ANTIDOT: Jeremić posle 20 meseci najzad priznao da je umešan u visoku korupciju i kriminal, MORA DA SVEDOČI NA SUĐENJU U NJUJORKU!

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Branislava Grčić

Gorenje obustavilo proizvodnju

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija