30. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Refundiranje 50 posto troškova prevoza za srednjoškolce

Srednjoškolci koji putuju u svoje škole, a do tog mesta nema linije ATP-a imaju pravo na refundaciju 50 posto troškova prevoza, kaže za regionalnu RTV Pančevo Suzana Jovanović, gradska većnica zadužena za rad, zapšljavanje i socijlanu politiku. Ova odluka primenjuje se od 1. februara.

Veliki broj srednjoškolaca koji se školuju van Pančeva a putuju do mesta gde ne postoji prevoz gradskog prevoznika ATP-a bilo je u neravnopravnom položaju jer su morali sami da plaćaju prevoz. Zato je Grad Pančevo intervenisao i promeni deo Odluko o finansijskoj prodrški porodicama sa decom, objašnjava Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Grad Pančevo je za ovu namenu izdvoji milion i po dinara i sredstva će se isplaćivato po polugodišu, zaključila je Suzana Jovanović. Odluka se odnosi samo na srednjoškolce, jer su studenti u drugom režimu, a neophondo je da donesu u Uslužni centar Gradske uprave potvrdu o redovnom školovanju i potvrdu o ceni karte.

Related posts

U Moroviću otvoren prihvatni kamp za građane koji se vraćaju iz inostranstva

Nikola Miloševski

Članovi SNS-a donirali ogrev u Dolovu

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić nakon sednice Vlade: Od danas od 20 sati do 5 ujutru POLICIJSKI ČAS – Zabrana kretanja važi za SVE GRAĐANE

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija