2. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dečji sajam protiv trgovine ljudima u vrtiću „Petar Pan“

Tim za prevenciju borbe protiv trgovine ljudima grada Pančeva, Crveni krst Pančevo u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Dečja radost“ organizovali su u vrtiću „Petar Pan“ Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima.

Dečji Sajam prevencije trgovine ljudima namenjen je deci predškolskog uzrasta, koji su imali priliku da, kroz širok dijapazon edukativnog i zabavnog didaktičkog materijala i individualni i grupni rad sa volonterima Crvenog krsta Pančevo, saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći i adekvatnim merama opreza, kao i da saznaju nešto više o problemu trgovine ljudima.

– Sad već tradicionalna manifestacija Dečji sajam povodom trgovine ljudima, koju organizujemo sa Predškolskom ustanovom „Dečja Radost“, trudimo se da svake godine uvedemo neki novi sadržaj i ideja je da kroz interaktivne radionice sa decom, ona kroz igru nauče o ovom problemu. Pričamo o nekim rizičnim situacijama u kojima se deca mogu naći i merama opreza. Crveni krst Srbije osmislio je animirane junake Mašu i Medu i kroz njhove zgode i nezgode pričamo deci o ovom problemu – izjavio je Sava Veselinović iz Crvenog krsta Pančevo.

Mališanima se obratila i Suzana Jovanović, članica Gradskog veća rečima da ćemo se lepo igrati ali, u određenim situacijama, znati da budemo pametni.

– Najlepši deo ovog programa i ove aktivnosti delovi su Akcionog plana na prevenciji i rad sa najmlađima sve nas razneži i motiviše najviše. Mladi iz terenske jedinice Crvenog krsta su toliko inventivni i puni ideja i pokazuje se da to na terenu dobija svoje efekte. Kada u kontaktu sa decom čujete da su posle ovih radioica imali prilike da se ponovo vrate u neke objekte škole i da dobiju odgovor dece šta im se desilo, da imaju neku neprijatnu situaciju i da su se setili momenata iz ovih igrica, da nisu ušli u auto i nisu prihvatili, nego su otišli kući – izjavila je Suzana Jovanović, članica Gradskog veća.

Na slikovit način na Dečjem sajmu je, kroz igru, deci skrenuta pažnja zašto je važno da ne razgovaraju sa nepoznatima, ne ulaze u kola i da, ukoliko primete da ih neko presreće, uvek kažu roditeljima i vaspitačima.

Related posts

Pančevačka bolnica dobila novi video gastroskop

Jasmina Petkovic

Muzej: „Tragom banatske železnice“

Nikoleta Dragaš

Novak Đoković šesti put najbolji sportista Balkana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija