29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dečji sajam protiv trgovine ljudima u vrtiću „Petar Pan“

Tim za prevenciju borbe protiv trgovine ljudima grada Pančeva, Crveni krst Pančevo u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Dečja radost“ organizovali su u vrtiću „Petar Pan“ Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima.

Dečji Sajam prevencije trgovine ljudima namenjen je deci predškolskog uzrasta, koji su imali priliku da, kroz širok dijapazon edukativnog i zabavnog didaktičkog materijala i individualni i grupni rad sa volonterima Crvenog krsta Pančevo, saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći i adekvatnim merama opreza, kao i da saznaju nešto više o problemu trgovine ljudima.

– Sad već tradicionalna manifestacija Dečji sajam povodom trgovine ljudima, koju organizujemo sa Predškolskom ustanovom „Dečja Radost“, trudimo se da svake godine uvedemo neki novi sadržaj i ideja je da kroz interaktivne radionice sa decom, ona kroz igru nauče o ovom problemu. Pričamo o nekim rizičnim situacijama u kojima se deca mogu naći i merama opreza. Crveni krst Srbije osmislio je animirane junake Mašu i Medu i kroz njhove zgode i nezgode pričamo deci o ovom problemu – izjavio je Sava Veselinović iz Crvenog krsta Pančevo.

Mališanima se obratila i Suzana Jovanović, članica Gradskog veća rečima da ćemo se lepo igrati ali, u određenim situacijama, znati da budemo pametni.

– Najlepši deo ovog programa i ove aktivnosti delovi su Akcionog plana na prevenciji i rad sa najmlađima sve nas razneži i motiviše najviše. Mladi iz terenske jedinice Crvenog krsta su toliko inventivni i puni ideja i pokazuje se da to na terenu dobija svoje efekte. Kada u kontaktu sa decom čujete da su posle ovih radioica imali prilike da se ponovo vrate u neke objekte škole i da dobiju odgovor dece šta im se desilo, da imaju neku neprijatnu situaciju i da su se setili momenata iz ovih igrica, da nisu ušli u auto i nisu prihvatili, nego su otišli kući – izjavila je Suzana Jovanović, članica Gradskog veća.

Na slikovit način na Dečjem sajmu je, kroz igru, deci skrenuta pažnja zašto je važno da ne razgovaraju sa nepoznatima, ne ulaze u kola i da, ukoliko primete da ih neko presreće, uvek kažu roditeljima i vaspitačima.

Related posts

Napadnuti odbornik SNS Ivan Tešić : Pretio mi je nerođenom detetu i zgrabio me za gušu

Mica Milakov

Ministar Vulin: Ono što ste pokazali i uradili je iznad naređenog

Mica Milakov

Vučić o saradnji Eriksona i Telekoma

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija