9. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

NESTAŠICA KRVNIH GRUPA A i 0

I pored svih napora da se predupredi eventualni nedostatak krvi, na žalost, zbog povećane potrošnje, došlo je nestašice krvih grupa A i O te je upućen HITAN apel Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
Sa tim u vezi apeluje se na naše sugradjane i sugrađanke o nestašici krvnih grupa A i O kako bi se odazvali narednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koje je zakazana za 15.05.2019. od 9 do 12 časova u Crvenom krstu Pančevo.

Lokalne transfuziološke ustanove (službe pri bolnicama) se sada bave primenom krvi kod pacijenata kao kliničke transfuzije i više se ne bave dobrovoljnim prikupljanjem krvi.

S obzirom na izmenjene okolnosti, u kojima davaoci nemaju mogućnost da daju krv u bilo kom trenutku, kao što je to do sad bio slučaj, već na unapred definisanim organizovanim akcijama, cilj Crvenog krsta u Srbiji je da se predupredi eventualni nedostatak krvi zbog organizacionih promena i da u najmanjoj mogućoj meri dobrovoljni davaoci krvi osete promene koje su svakako s primenom zakona nastupile.

 

Related posts

Predsednik Vučić danas obilazi radove na KSC

Branislava Grčić

I opština Plandište sadi drveće

Nikoleta Dragaš

Minimum kontrole na Horgošu od danas do 15. januara

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija