22. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

NESTAŠICA KRVNIH GRUPA A i 0

I pored svih napora da se predupredi eventualni nedostatak krvi, na žalost, zbog povećane potrošnje, došlo je nestašice krvih grupa A i O te je upućen HITAN apel Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
Sa tim u vezi apeluje se na naše sugradjane i sugrađanke o nestašici krvnih grupa A i O kako bi se odazvali narednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koje je zakazana za 15.05.2019. od 9 do 12 časova u Crvenom krstu Pančevo.

Lokalne transfuziološke ustanove (službe pri bolnicama) se sada bave primenom krvi kod pacijenata kao kliničke transfuzije i više se ne bave dobrovoljnim prikupljanjem krvi.

S obzirom na izmenjene okolnosti, u kojima davaoci nemaju mogućnost da daju krv u bilo kom trenutku, kao što je to do sad bio slučaj, već na unapred definisanim organizovanim akcijama, cilj Crvenog krsta u Srbiji je da se predupredi eventualni nedostatak krvi zbog organizacionih promena i da u najmanjoj mogućoj meri dobrovoljni davaoci krvi osete promene koje su svakako s primenom zakona nastupile.

 

Related posts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost emisije „Hit Tvit“

Mica Milakov

RTV Pančevo zbog radova bez struje u sredu od 11-13

Mica Milakov

Servisne informacije za 10. oktobar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija