1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Park „Ponjavica“ – mesto gde pecaroši uživaju

Prirodni park “Ponjavica” atrakcija je za turiste, ali i obližnje meštane. Iako se most na ovoj reci rekonstruiše, to ne sprečava strastvene pecaroše da uživaju u prirodi i ovom hobiju.

Iako je rekonstrukcija mosta „Jabukov cvet“ u toku, to ne remeti ljubitelje prirode i Ponjavice da uživaju u njihovim čarima. Mi smo naišli na pecaroše koji vole da svrate kad god imaju vremena da se druže i da upecaju po koju ribu. S druge strane moramo napomenuti, da ih ova prirodna lepota inspiriše, pa im i smisao za humorom ne manjka.

Meštanima je drago da se most rekonstruiše,jer će to dodatno oplemeniti i ulepšati već postojeću lepotu ovog kraja. Mustafa Duplja apelovao je na sve koji posećuje Ponjavicu, da za sobom ne ostavljaju đubre, kako bi svi mogli da uživaju.

Predsednk Skupštine Mesne zajednice Banatski Brestovac, Dragan Miričić, kazao je da je pre par godina o Prirodnom parku Poljavica počelo da se stara Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“. Od tada mnogo stvari je urađeno i promenilo se na bolje. Jedna od njih je ribočuvarska služba na Ponnavici i mnogo meštana je zainteresovano za ovaj poziv.

Druga plaža koja je uređena, na njoj se nalaze igrališta, senici, tako da u tome može da uživa cela porodica. U saradnji sa lokalnim omladiskim udruženjem u planu je da se rekonstruišu tereni i ovaj deo postane još atraktivniji za posetioce. Miričić, napominje da je jedan od problema prilaz toj plaži, pa će MZ Brestovac pokušati u saradnji sa „Zelenilom“ i gradom da reše to u skorijoj budućnosti.

Related posts

Četvrta rata za porez na imovinu

Jasmina Petkovic

Održana centralna konvencija koalicije SPS – JS na Stadionu Tašmajdan

Branislava Grčić

Grad Vrsac finansira mesečne autobuske karte za učenike

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija