30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

„Prolećni dan“ okupio udruženja iz cele Srbije

U holu Osnovne škole „Miroslav Antić“ održana je manifestacija „Prolećni dan“ u organizaciji Udruženja „Vešte ruke“. „Prolećni dan“ je okupio 46 udruženja iz cele Srbije, koja su pokazala svoje umeće u izradi ručnih radova, pravljenju kolača… Dodeljene su i nagrade za najlepše jastuče i najlepšu vezenu maramicu koje su stigle zahvaljujući konkursu koje raspisuje Udruženje „Vešte ruke“.

Ove nedelje pun je bio hol Osnovne škole „Miroslav Mika Antić“ zahvaljujući još jednoj manifestaciji u gradu. „Prolećni dan“ su osmislile članice Udruženja „Vešte ruke“ pre tri godine s idejom da se Udruženja povezuju, druže, razmenju iskustva, ali i ekonomski osnaže.

Prolećni dan Udruženje „Vešte ruke“ organizuje u saradnji sa Osnovnom školom „Miroslav Antić“.

Grad Pančevo, Savet za rodnu ravnopravnost  uvek se odaziva na pozive kada se održavaju ovakve manifestacije, a  to će činiti i udubuduće, ističe Ivana Rosić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Veliki broj Udružnje iz cele Srbije predstavio je šta ume i šta radi, a među  njima je i Udruženje „Novoseljanke“.

Drugu godinu Udruženje „Vešte ruke“ rapisalo je konkurs za najlepšte jastuče i najlepšu vezenu maramicu, ove godine je stiglo oko 100 radova, a najbolji su nagrađeni. U programu su učestvovala i Kulturno-umetnička  društva i učenici „Mikine“ škole, koji su bili i volonteri na manifestaciji.

Related posts

Vulin čestitao Dan Vojnog Muzeja: Vojni muzej je prepoznat kao važan segment u kulturi sećanja nacije

Katarina Popović

Vučić sa grčkim predsednikom Pavlopulosom: Zahvalan sam Grčkoj koja podržava teritorijalni integritet Srbije

Jelena Belić

VUČIĆ UOČI OTVARANJA ISTOČNOG KRAKA KORIDORA 10: Gradimo auto-puteve koje smo godinama sanjali

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija