26. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Obeležen Međunarodni dan sestrinstva

Svake godine se na dan rođenja Florans Najtingejl, začetnice modernog sestrinstva, svetom obеležava Međunarodni dan sestrinstva. I ove godine obeležen je u Pančevu u saradnji Doma zdravlja, Opšte bolnice, Zavoda za javno zdravlje i Medicinske škole.

Marija Krkobabić, glavna sestra Doma zdravlja rekla je da ne može svako da se bavi ovim pozivom. Osim znanja, koje svako poseduje, za ovaj poziv je važno da taj neko bude tolerantan, human, spreman na razne situacije i uvek pribran, kako bi pravovremeno mogao da reaguje.

Zajedničkim snagama, a povodom Međunarodnog dana sestrinstva na platou ispred Doma zdravlja, ova zdravstvena ustanova u saradnji sa Opštom bolnicom, Zavodom za javno zdravlje i Medicinskom školom organizovala je preventivne preglede. Kako je istakao direktor Doma zdravlja, Stojan Višekruna, koristi se svaka prilika kako bi se organizovali pregledi koji omogućavaju građanima da na brz i efikasan način provere svoje zdravlje.

U oviru Doma zdravlja je i Razvojno savetovalište, koje sa svojim timom vodi računa o razvoju i rastu deteta. Preventivnim radom se bave psiholog, logoped, pedijatar i edukovana medicinska sestra.

I mišljenja građana su pozitivna na sve akcije preventivnih pregleda

Svake godine se na dan rođenja Florans Najtingejl, začetnice modernog sestrinstva, svetom obeležava Međunarodni dan sestrinstva.

Related posts

SNS PANČEVO : Odbornici sprečili nasilje, ispunili smo zadatak! Vratićemo se ako treba….

Jasmina Petkovic

Pomoć za najugroženije mitrovačke penzionere

Mica Milakov

U Novom Sadu skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija