18. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Uz reforme, za godinu dana rast BDP i sedam odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove reforme u narednih godinu dana kako bi bio obezbeđen rast BDP od sedam odsto.

„Svetska banka kaže da je zadovoljna sa svim što je Srbija uradila“, rekao je Vučić, koji je ranije danas imao sastanak sa predstavnicima Svetske banke.

On je objasnio da se zadovoljstvo Svetske banke rezultatima odnosi pre svega na suficit u budžetu, sa kojim samo još tri evropske države mogu da se pohvale da ga imaju četiri godine za redom.

„Nemamo problema sa finansijama, ali da bi životni standard bio poboljsan mora rast da bude veći. Oni kazu – tri do cetiri odsto je u redu, Srbija napreduje, ali će biti sedam odsto ako obavimo dodatne reforme na godišnjem nivou“, preneo je Vučić.

Najavio je da će Srbija sprovesti u potpunosti sve neophodne reforme u narednih godinu dana od poreske administracije, do rudarskog i energetskog sektora.

„Verujem da ćemo po tom pitanju biti blizu MTU, moći će i Srbija da raste sedam posto“, rekao je Vučić.

„Zahvaljujući sprovedenim reformama, Srbija danas ima potencijal za brz i dinamičan rast po stopi od sedam odsto godišnje“, zaključio je potpredsednik Svetske banke Siril Miler, koji je predvodio delegaciju ove međunarodne institucije.

Related posts

Predsednik Vučić posle sednice GO SNS: Naš zadatak je pobeda!

Mica Milakov

Vučić kampanju „Budućnost Srbije“, počinje u Pčinjskom okrugu

Luka Tešanović

INFO 24 osudio huliganski upad u RTS

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija