13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa delegacijom kineske kompanije Šinju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije Šinju, povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između ove kompanije, Grada Niša i Ministarstva privrede Republike Srbije.

 

Predstavnici kompanije Šinju, jednog od vodećih proizvođača rasvete za automobilsku industriju u Kini, iskazali su zainteresovanost za otvaranje fabrike u Srbiji, koja bi snadbevala klijente iz Evrope. Članovi delegacije kineske kompanije su istakli da bi realizacija prve faze ovog projekta trebalo da počne 2020. godine u Nišu, na površini od oko 14 hektara. Ukupno ulaganje bi iznosilo oko 50 miliona evra, a planirano je zapošljavanje 1000 radnika, s mogućnošću povećanja broja radnih mesta u zavisnosti od potražnje klijenata na evropskom tržištu, među kojima su BMW, VW, AUDI, RENAULT, OPEL.

 

Predsednik Vučić je istakao da odluka kineske kompanije Šinju da ulaže u Srbiju predstavlja još jednu potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. «Kinezi u Srbiju ulažu najviše od svih zemalja Jugoistočne Evrope, pre svega u svoje fabrike, od Železare, Linglonga, Ziđina i drugih», naglasio je predsednik Vučić, istakavši da su to investicije vredne više milijardi evra.

 

Kompanija Šinju trenutno ima proizvodnju samo u Kini, te bi otvaranje fabrike u Srbiji bio prvi proizvodni pogon ove kompanije van granica Kine.

 

 

Related posts

ATP kup: Francuska povela protiv Srbije

Jasmina Petkovic

Preletačica Marinika Tepić ne može da se prebroji, jer je sama

Mica Milakov

Predsednik Vučić i Brnabić u Sremskoj rači na obeležavanju Dana sećanja na stradanje i progon Srba iz Hrvatske

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija