30. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić za TV Pink: Stiže novi veliki strani investitor u Srbiju, najverovatnije u okolini Pančeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak objaviti koji važni evropski invetitor dolazi u Srbiju, ali je rekao da se  radi o pogonu iz sfere haj-teka, kao i da će zaposliti nekoliko stotina inženjera.

Nalaziće se kako kaže, ili u Južnom Banatu ili u Sremu.

– Mislim da je Pančevo ili okolina Pančeva za njih idealno mesto.Ne smem zasad da otkrijem ko je to, naljutiće se investitori – dodao je on i naglasio da je to jedna velika vest, da je to signal drugim investitorima da je jedna velika i moćna evropska kompanija baš izabrala Srbiju.

Za 10 dana otvaramo Grdeličku klisuru i kompletan južni krak Koridora… Mnogo sam i srećan i ponosan, mnogo se radujem…  – rekao je predsednik države Aleksandar Vučić u televizijskom uključenju uživo iz Predsedništva na Andrićevom vencu.

Vučić je ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, pre svih medicinskim sestrama kako bi se zaustavio njihov odlazak, kao i da je to moguće samo uz otvaranje ovako velikih fabrika i ovako velike investicije.

– Svaki političar bi voleo da isplaćuje platu od 2.000 evra, ali nema od čega! Ne može, mora da se zaradi – dodao je on i pojasnio da mnogi misle da je u politici važna tehnika, ali da nije tako.

– U politici je važan plan… program, ono što imate da ponudite građanima, a ne decibeli i ova vika koju čujete – rekao je osvrnuvši se na, kako je kazao, šatorovanje na ispred zgrade Predsedništva, u Pionirskom parku, u kojem je za vikend MUP inače planirao druženje posvećeno najmlađima i to sa policijskim službenim psima, konjima, ponijima u malom padoku… Taj najavljivani događaj je otkazan zbog najave učesnika protesta da će na tom mestu u centru Beograda postaviti svoje šatore.

Related posts

Predsednik Vučić sastao se i sa Miroslavom Lajčakom

Jelena Obradović

KBC Izbodeni mladić hitno operisan, u stabilnom stanju

Zorana Stekovic

Umro bivši američki predsednik Džordž Buš Stariji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija