20. jula 2019.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i „Nedelje Crvenog krsta“

Crveni krst objavio je program obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta i „Nedelje Crvenog krsta“ za koje je Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca ove godine opredelila temu:
#LJubav.

Crveni krst Pančevo će sa svojim volonterima i volonterkama, organizovati niz akcija u gradu Pančevu sa namerom da skrene pažnju na moć emocija koje pre svega, pokreću volontiranje u svrhu pomoći onima kojima je neophodna. Ove godine želimo da dodatno proširimo razumevanje javnosti prema Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, naglašavajući raznolikost našeg rada i univerzalnost našeg pristupa.

Akcenat obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ biće stavljen na informisanje građanki i građana o ogromnoj ulozi i značaju volontiranja, kako za društvo tako i za svakog ponaosob, jer ono predstavlja najsmisleniji način iskorišćavanja vremena koje pojedinci i pojedinke imaju na raspolaganju.

U Crvenom krstu Pančevo, promocija volonterizma će biti jedan od najbitnijih procesa zagovaranja u građanskom društvu usmeren na razvoj aktivizma, solidarnosti i tolerancije, najvažnijih društvenih vrednosti a time i povećanje kvaliteta života i stabilnosti samog društva. Šira društvena korist ogleda se u činjenici da se povećava zadovoljstvo građana i građanki – volontera i volonterki, zbog osećaja doprinosa zajednici, ali i korisnika i korisnica podrške usled činjenice da se povećava broj lica kao i kvalitet i različitost podrše koju pružaju.

Koristićemo jednostavan poziv na akciju:
#recite nam zašto volite Crveni krst ?.
Naš pristup je univerzalan, vođen na svakom koraku našim Osnovnim principima: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Lokalni i globalni značaj Pokreta Crvenog krsta Srbije i njegov kapacitet da pomogne najugroženijima i najteže dostupnim zajednicama, ne ostavljajući nikoga bez pomoći i ne dozvoljavajući da bilo ko bude zaboravljen se temelji na nesebičnom angažovanju 777 zaposlenih i oko 60.000 volontera i volonterki različitih starosnih generacija u Crvenom krstu Srbije, humanitarnoj nezavisnoj i dobrovoljnoj organizaciji i jedinom nacionalnom društvu u Srbiji, osnovanom 1876. godine.

Crveni krst u Republici Srbiji svojim različitim humanitarnim programima je u 2018. godini stigao do 1,5 milion ljudi, jačajući zajednice kroz svoje: socijalne i zdravstvene programe, pripremu i odgovor na nesreće, motivisanje građana da dobrovoljno daju krv, program brige o starijima, rad sa marginalizovanim grupama, program narodnih kuhinja, rad sa mladima i pritom je bio vođen svojim humanitarnim vrednostima i principima trudeći se da kroz svoje programe gradi zajednice koje uključuju sve građane i građanke jačanjem njihove svesti i podizanjem nivoa znanja na isti način.

Related posts

U toku sastanak Vučića i Vulina zbog štrajka glađu!

Mica Milakov

Sergej Trifunović uvredio novinarku Srpskog telegrafa

Zorana Stekovic

RTV Pančevo najoštrije osuđuje napade na novinarku medijske kuće „Studio B“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija