21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

KONFERENCIJA O ZAPADNOM BALKANU, PREDSEDNIK VUČIĆ: Iznenadila me žestina albanskih napada, MI SMO IMALI SAMO JEDAN ZAHTEV!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas nešto pre 14.00 časova sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini u Berlinu. U 18 časova počela je Konferencija o Zapadnom Balkanu, u organizaciji lidera Nemačke i Francuske, Angele Merkel i Emanuela Makrona. Razgovori su nastavljeni i tokom radne večere. Po završetku zasedanja javnosti se obratio predsednik Vučić.

Imali smo seriju teških sastanaka, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Srbija nije imala nijedan uslov osim da takse budu povučene. Neki drugi su smatrali drugačije.

Iznenadili smo se oštrini i žestini napada Albanaca prema Srbiji i Republici Srpskoj. Suština je da ćemo pre nastavka berlinskog procesa, koji će biti u Poznanju, imati 1. jula sastanak u Parizu. Do tada ćemo pokušati da nađemo rešenje za nastavak dijaloga – rekao je predsednik Vučić novinarima u Berlinu.

– Čini mi se da smo na pristojan i častan način predstavljali svoju zemlju – rekao je Vučić.

21.15 – Samit o Zapadnom Balkanu u Berlinu nastavljen je oko 21 sat radnom večerom, koju su za lidere iz regiona priredili domaćini Angela Merkel i Emanuel Makron. 

Prethodno su tokom pauze između sastanka i večere, lideri iskoristili priliku za direktnu razmenu mišljenja i konsultacije.

Related posts

Vučić se sastao sa Bramercom

Zorana Stekovic

Komisije za borbu protiv narkomanije u svim južnobanatskim školama

Nikoleta Dragaš

Zahvalnost patrijarhu Irineju

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija