27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Rusku spisateljicu Juliju Brikovu ugostili mališani iz „Kekeca“

Vrtić „Kekec“ posetila je ruska sprisateljica Julija Brikova u okviru promocije svoje knjige „Ježić u gostima kod trešnjica“. Ovo je bila prilika da mališani ovog prančevačkog vrtića saznaju nešto o Rusiji i urade projekat po ruskoj bajci.

Projekat dvojezična bajka u Pančevu realizuju zajedno Gradska biblioteka i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva. Tim povodom u našem gradu svoju bajku „Ježić u gostima kod trešnjica“ predstavila je ruska spisteljica Julija Brikova.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva pokrenulo je projekat u okviru kog će i posle predstavljenje ruske bajke o ježiću biti još promocija i razmene umetnika, kaže Tamara Obradović.

Vrtić „Kekec“ odabran je da u njemu bude predstavljena knjiga gošće iz Moske, jer se u ovom vrtiću od sepremba prošle godine primenjuje projektno planiranje kao nov način pristupa radu s decom. Teme prizilaze iz dečjih interesovanja, a vrtić je okrenut svim institucijama u gradu i radi na tome da se unapredi saradnji sa svima.

Related posts

Predsednik Vučić: Ozbiljne mere, borićemo se i pobedićemo

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić obraća se javnosti večeras u 21 sat

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ: Očekujem da do kraja godine putujemo samo sa ličnom kartom u Albaniju i Severnu Makedoniju! Ovo nije nikakva nova Jugoslavija, nego bolji život za građane

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija