5. juna 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Endourološki stub stiže u Bolnicu – hirurške intervencije bezbednije i brže

Poslednjih godina na Urološkom odeljenju Opšte bolnice  povećan je broj operacija. Na ovom odeljenju obavi se oko 700 različtih hirurških zahvata. Zahvaljujući novom endourološkom stubu koji stiže u pančevačku Bolnicu, broj operacija će biti još uvećan i obavljaće se na lakši način i bezbednije po pacijente.

Poslednjih godina dupliran je broj operacija na Urološkom odeljenju Opšte bolnice zhvaljujući novim aparatima koji su pristizali na ovo odeljenje, među kojima je bio najznačajniji ultrazvuk. Uskoro stiže i novi stub.

– Mi smo značajno povećali broj operacija zahvaljujući aparatima koji su i ranije nabavljani. Došli smo na 700 operacija, a ranije je bilo 350 jer nismo imali adekvatnu dijagnostiku. Zahvaljujući tome rastu i ambiciji, imamo mlad kadar i želimo što više i bolje. Dobićemo nov aparat zajedno s ginekolozima endourološki stub, što je skup aparata od kamera, izvora svetla; dobićemo renoskop, koji će služiti za razbijanje kamena u bubregu i bešici. Takođe resetoskop aparat, koji ćemo koristi zajedno s ginekolozima – kaže dr Predrag Vujić, načelnik Urološkog odeljenja Opšte bolnice.

Što se tiče uroloških operacija, čak 80 posto se radi endoskopskim zahvatima, odnosno u šupljine bešike i mokraćnih kanala ulazi se instrumentima i na lakši način rešavaju tumori bešike i prostate. Zahvaljujući novom endourološkom stubu koji stiže u pančevačku bolnicu, operacije će se obavljati lakše, bezbednije po pacijente.

Related posts

Ljudi budite odgovorni: Nepoštovanje samoizolacije u Kovinu i S. Palanci

Mica Milakov

Rasprodaja u „Đaku“, svi sportski brendovi od 1999,00 do 6999,00 dinara

Jasmina Petkovic

Nove mere

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija