27. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije

Ujedinjeni za očuvanje Planete

 

U Pančevu je danas obeležen Dan planete zemlje na Tamiškom keju kod Crvenog magacina gde su trojica učenika Elektrotehničke škole posadila svoje sadnice. JKP „Zelenilo“ je obezbedilo sadnice, a događaju je prisustvovao i Nemanja Rotar član gradskog veća.

Veljko Cukanić , Marko Milovanov i Marko Bojat su učenici Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ koji su osvojili drugu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike. Oni su  pokazali da imaju razvijenu ekološku svest i veoma su ponosnu što su mogli da posade sadnice u svom gradu.

JKP „Zelenilo“ je obezbedilo sadnice za ovaj događaj, a njemu je prisustvovao i Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu koji je istako da su sadnice simbol života i da treba više pažnje da obraćamo na planetu.

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. gdine u Americi, nakon ekološke akcije, a obeležava se širom sveta od 1992. godine kada je na Konferenciji UN o životnoj sredini u Brazilu ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.

Grad Pančevo, Kancelarija za mlade aktivno obeležava ovaj dan, jer pored sadnica koje su posađene,  u osnovnim i srednjim školama deca  su sa roditeljima sređivala  školska dvorište i okolinu škola.

 

Related posts

Bogata trpeza za Badnje veče

Nikoleta Dragaš

Svetski dan osoba s autizmom. Svetski muzičar i naš bivši sugrađanin posvetio pesmu deci sa autizmom!

Nikoleta Dragaš

Problemi zbog snega na pojedinim opštinskim putevima

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija