12. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije

Ujedinjeni za očuvanje Planete

 

U Pančevu je danas obeležen Dan planete zemlje na Tamiškom keju kod Crvenog magacina gde su trojica učenika Elektrotehničke škole posadila svoje sadnice. JKP „Zelenilo“ je obezbedilo sadnice, a događaju je prisustvovao i Nemanja Rotar član gradskog veća.

Veljko Cukanić , Marko Milovanov i Marko Bojat su učenici Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ koji su osvojili drugu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike. Oni su  pokazali da imaju razvijenu ekološku svest i veoma su ponosnu što su mogli da posade sadnice u svom gradu.

JKP „Zelenilo“ je obezbedilo sadnice za ovaj događaj, a njemu je prisustvovao i Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu koji je istako da su sadnice simbol života i da treba više pažnje da obraćamo na planetu.

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. gdine u Americi, nakon ekološke akcije, a obeležava se širom sveta od 1992. godine kada je na Konferenciji UN o životnoj sredini u Brazilu ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.

Grad Pančevo, Kancelarija za mlade aktivno obeležava ovaj dan, jer pored sadnica koje su posađene,  u osnovnim i srednjim školama deca  su sa roditeljima sređivala  školska dvorište i okolinu škola.

 

Related posts

HUMANOST NA PRVOM MESTU: „Srpska Sparta“ i TOP za ugroženu porodicu Pandurov

Mica Milakov

Relaks centar u Kovačici za boravak turista i aktivan odmor

Nikoleta Dragaš

60 sekundi u 20.00

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija