14. decembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić uputio pismo saučešća predsedniku Šri Lanke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanka Maitripali Siriseni, povodom žrtava serije napada na crkve i hotele u toj zemlji. U pismu se kaže:

 

„Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih bombaških napada u kojima je stradalo mnogo ljudi. Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost. Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti.

 

Moramo da budemo snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću zla koje ne preza ni pred čim da bi vladao strahom. Srbija će se uvek zalagati za jednakost svih nacija i religija i pravo na slobodan život.

 

Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak“, navodi se u pismu predsednika Vučića.

Related posts

KUD „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo obeležilo 70 godina postojanja

Nikola Toadjer

Obeležavanje godišnjice „Oluje“ večeras kod manastira Krušedol

Zorana Stekovic

Kačarevačko jezero umetnička inspiracija

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija