30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije

„Vaskrs u Muzeju“

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Narodni muzej organizovao je radionicu za pančevačke osnovce pod nazivom „Vaskrs u Muzeju.“ Učenici su učestvovali u radionicama od 9. do 18. aprila.

„Vaskrs u Muzeju“ održan je od 9. do 18. aprila, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru. Ovim projektom obuhvaćene su škole sa teritorije grada Pančeva. Učenici su dolazili u Narodni muzej i različitim materijalima, svaka grupa na svoj način, pravil uskršnje ukrase i dekoracije. Magistar Aleksandra Golubov, pedagog Muzeja, ističe da je ideja bila da se deca na ovim radionicama zabave, ali i edukuju.

Kada je ekipa regionalne RTV Pančevo posetila Narodni muzej, u radionici su učestvovali učenici petog razreda OŠ „Miroslav Antić“. Veroučiteljica Snežana Zdravković ističe da joj je drago što je Muzej pozvao Mikinu školu da učestvuje u radionici.

PR menadžer Narodnog muzeja Dragan Lončarević kaže da će ubuduće saradnja Muzeja sa školama Pančeva i naseljenih mesta biti još intenzivnija.

Najradosniji hrišćanski praznik Uskrs ove godine se po Gregorijanskom kalendaru obeležava se 21. aprila. Po Julijanskom kalendaru vernici će proslaviti Vaskrs 28. aprila.

Related posts

U nedelju preventivni pregledi pulmologa i oftalmologa

Nikoleta Dragaš

Komemoracija Zoranu Rotaru

Mica Milakov

„Dedin salaš“ i moderan i rustičan

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija