20. juna 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u Gornjem gradu

Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Pančevo u saradnji sa Opštom bolnicom i Zavodom za javno zdravlje organizovao je još jednu akciju preventivnih pregleda, ovoga puta za stanovnike Gornjeg grada. Brzo i lako  stanovnici ovog dela grada mogli su da urade osnovne analize i dobiju savete lekara. Njih 77–oro je danas proverilo svoje zdravlje.

Svima je važno da brzo i lako mogu da posete lekara, provere pritisak, šećer u krvi, holesterol i dobiju savet  od lekara, rekli su stanovni ci Gornjeg grada gde je ovog vikenda održana još jedna akcija preventivnih pregleda.

U Mesnoj zajednici Gornji grad trude se da što češće omoguće sugrađanima da  provere svoje zdravstveno stanje, a tako će biti i ubuduće,  kaže Branislav Glogorić, predsednik Mesne zajednica Gornji grad.

Dom zdravlja se trudi da stigne do svakog naseljenog mesta i organizuje preventivne preglede, jer  oni pored toga što su brzi i laki, omogućavaju da se otkriju i teže bolesti, objašnjava doktor Stojan Višekruna, direktro Doma zdravlje Pančevo.

Stanovnici Gornjeg grada mogli su da provere svoje zdravlje, izmere krvni pritisak, holesterol, trigliceride, šećer u krvi, odrede BMI, utvrde faktor rizika, ali i urade ultrazvuk štitaste žlezede.

Related posts

Vučić čestitao Pendarovskom: Za dobru saradnju

Zorana Stekovic

„Železničar“ završio sezonu na 6. mestu SLV

Luka Tešanović

LIVERPUL NA KROVU EVROPE

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija