23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika

Vesić: Započinjem štrajk glađu ako nastave da ucenjuju državu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je njegova odluka o početku štrajka glađu, koji je najavio za danas, odložena.

„Moja odluka o štrajku glađu je motivisana željom da skrenem pažju na nasilje koje fašisti vrše u Beogradu i da se uništava gradska imovina, rekao je Vesić na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Kazao je da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima u Beogradu ostati u Skupštini grada i skupštinama opština.

„Biću sve vreme u Skupštini grada i započeću štrajk glađu istog časa kada to budem video“, rekao je Vesić.

Na ovaj način želimo da čuvamo Skupštinu grada od nasilja, poručio je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je rekao da se donetom odlukom brane demokratske tekovine, ustavni poredak i izborna volja građana.

“Vlast se dobija i gubi na izborima, a između dva izborna ciklusa politički dijalog odvija se na sednicama skupštine i unutar insititucija. To što neki žele da ih zamene ulicom, ne znači da ćemo na ulicu pristati”, rekao je Nikodijević.

On je dodao da su građani, pre godinu dana dali poverenje SNS i SPS, da sprovode program koji su kandidovali, te da njihovi predstavnici imaju obavezu prema građanima da se bore za razvoj grada.

Vesić je prethodno izjavio da je cilj njegove odluke da stupi u štrajk glađu, koju su podržali funkcioneri grada i gradski odbornici, da se skrene pažnja javnosti na, kako je rekao, „huligane, divljanje na ulicama Beograda i sprecavanja da se grad razvija“.

Takođe, poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je ranije danas poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije – SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

 

Related posts

Vulin, Vesić i još 30 poslanika najavili štrajk glađu

Mica Milakov

Pogledajte kako lideri opozicije Đilas i Obradović uništavaju Beograd i ČUPAJU SAOBRAĆAJNI ZNAK!

Mica Milakov

Putin potpisao dekret, Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija