8. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija

Saopštenje TV Most zbog vredjanja novinarke ove kuće

Povodom etiketiranja novinara TV Most i naše televizije od strane Rade Trajković, čime se vrši pritisak na našu kuću i uređivačku politiku, Uređivački kolegijum TV Most obratio se javnosti sledećim saopštenjem .

Rada Trajković konstantnim etiketiranjem i targetiranjem novinara TV Most i naše televizije direktno vrši pritisak na našu kuću i uređivačku politiku medija na Kosovu i Metohiji. Gospođa Trajković je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Saveza za Srbiju vređala našu novinarku ne odgovorivši ni na jedno postavljeno pitanje, pritom iznoseći laži, i kasnije gostujući na TV N1, dovodeći direktora naše kuće u rodbinski odnos sa direktorom Kancelarije za KiM. Očigledno da Rada Trajković nije najbolje obaveštena, ali joj to ne smeta da se lažima, vređanjem, etiketiranjem i crtanjem mete koristi kako bi prikrila istinu o svojoj prošlosti, o kojoj, kako juče sama kaže, „ne bi da govori“.

Upravo Rada Trajković, pravo sa Savskog Venca, gde već decenijama veoma udobno živi i s pristojne distance posmatra nevolje Srba na Kosovu i Metohiji, predstavljajući se kao nekakav njihov lider, bez ikavog legitimiteta, uporišta i podrške u narodu, optužuje našu kuću za etiketiranje i crtanje mete, a to zapravo sama radi.

Pravo svakoga, pa i samozvanog lidera Srba sa KiM Rade Trajković, je da mu se ne sviđa uređivačka politika medija, ali niko nema pravo da vređa, etiketira i crta metu, pogotovo ne iz Beograda onima koji sa KiM nisu pobegli u prestonicu, koji i dalje žive na Kosmetu i tu se bore za opstanak. Ali možda tako i treba kad se kao medij nismo dovoljno bavili istraživačkim novinarstvom, pa da i ranije priupitamo gospođu Trajković da li je novac za stan na Savskom vencu od državnih para namenjenih za socijano ugrožene Srbe na KiM, odakle sredstva za školovanje jednog deteta u Londonu, da li je konflikt interesa zapošljavanje drugog deteta u Domu zdravlja, dobijanje redovnih apanaža od sindikata u iznosu od 300.000 dinara…

Možda tako i treba kad nismo ranije istraživali zašto se na pitanje novinara Budimira Ničića o „žutoj kući“ smejala i ismevala Srbe sa Bernarom Kušnerom… Možda tako i treba kad nismo ranije istraživali i pitali da li je istina i da je ta ista Rada Trajković, koja se sada krije iza ubijenog Olivera Ivanovića zloupotrebljava njegovo ubistvo u političke svrhe, ranije pričala drugu priču o Oliveru, te da li je istina da ga je 13. februara 2003. godine žestoko, pred svedocima, napala u Skupštini u Prištini „da je kriminalac, da se prodao Albancima i da je bio ucenjen jer su mu ruke krvave, kao i da je izdao svoj narod na Kosovu“… Pitali smo juče, ali smo umesto odgovora dobili vređanje, pljuvanje, etiketiranje… Očigledno je bar u tome konzistentna 16 godina.

Začuđeni smo da kolege iz drugih medija i strukovnih organizacija prećutkuju ovakve pritiske na medij sa KiM koji radi u malo drugačijim uslovima od kolega iz ostatka Srbije. Očekujemo od novinarskih udruženja da neselektivno zaštite sve medije i medijske kuće od pritisaka, napada i laži Rade Trajković i drugih političkih lidera, makar bili i samozvani.

Izvor: TV Most

Related posts

VUČIĆ: Svaki građanin je posle Makronovog govora mogao da bude ponosan i da shvati da SRBIJA NIJE NEKA RUPA NA SAKSIJI!

Mica Milakov

Vučić i Brnabić s kineskim stručnjacima, predsednik se obraća naciji u 18 sati

Zorana Stekovic

Pokret socijalista: Đilase i Marinika, šta god radili, Srbiju nećete uspeti da srušite

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija