27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika

Martinović: Ostajemo u Skupštini, nećemo štrajkovati glađu

„Poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom, pokušavaju da preuzmu vlast“, najavljuje Aleksandar Martinović i dodaje da je posle konsultacija s predsednikom Vučićem odlučeno da, za sada, ne stupaju u štrajk glađu.

„Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije braniće je od nasilnika iz Saveza za Srbiju i do daljnjeg neće napuštati zgradu“, rekao šef poslaničke grupe SNS-a u skupštini Aleksandar Martinović.

Poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

Na pitanje da li će poslanici SNS-a štrajkovati glađu, Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije – SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

„Ako poslanici Dragana Ðilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucenjivali državu, predsednika ili Vladu Srbije, istog momenta će poslanici SNS-a stupiti u strajk glađu. Naš štrajk glađu će trajati duže i do Boškovog, Ðilasovog i Jeremićevog“, rekao je Martinović.

On je naveo da su naprednjaci spremni da vode dijalog i sa opozicijom i podsetio da je predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala na konsultacije u utorak sve šefove poslaničkih grupa.

„Nadam se da će i oni koji su pre neki dan upadali motornim testrama, pretili i činili druge stvari shvatiti da sem dijaloga drugog rešenja za ovu situaciju nema. Ako hoće razgovor, mi smo spremni, ako hoće nasilje i teror, to im više nećemo dozvoliti“, rekao je Martinović.

On je istakao da se odbranom Skupštine brani izborna volja građana i pozvao nadležne organe i ministre da, kako je rekao, rade svoj posao i da svima u Srbiji omoguće „slobodno kretanje, da radnici na gradilištima budu bezbedni, prolaznici, novinari, narodni poslanici i da nema više upadanja u institucije sa vešalima i testerama i zavrtanja ruku novinarkama“.

Martinović je ponovio Vučićeve reči da SNS ne mrzi nikoga.

„Želimo da se Ðilas, Jeremić i ostali konačno dozovu pametu, neka uđu konačno u voz napretka Srbije ako to žele, ako ne žele, neka ostanu zarobljeni u prošlosti i neka žive u svom svetu u kome se bogate, a narod gladuje“, kaže Martinović.

Kako je rekao, sada je 2019. godina, Srbija se promenila i građani su shvataili da nema drugog puta osim onog koji je trasirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i broj okupljenih građana sinoć u Novom Sadu je to pokazao.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su oni spremni da od danas, pa do kad bude potrebno, brane parlament.

„Spremni smo da budemo prisutni fizički ovde u Narodnoj skupštini danima i noćima, jer nećemo da dozvolimo onima koji bi nasiljem da preuzmu vlast da upadnu u Parlament i da se ponove scene koje su se dešavale na ulicama Beograda“, rekao je Martinović.

On je istakao da neće dozvoliti da se parlament pretvori u poprište primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

„Fašizam nikada u Srbiji nije imao podršku“, poručio je Martinović.

Related posts

Predsednik Vučić: Očekuje nas težak period,radimo da umanjimo posledice

Nikola Miloševski

Predsednik Vučić se obraća na Generalnoj konferenciji Uneska

Zorana Stekovic

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović : Najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja opozicije nad ženama

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija