1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Takmičenje u robotici u Mašinskoj školi u Pančevu

U Mašinskoj školi „Pančevo“ održano Regionalno takmičernje u programiranju robota.Na takmičenju učestvovali učenici mašinskih škola Vojvodine-region Sever.

U Mašinskoj školi Pančevo po prvi put je organizovano Okružno takmičenje u robotici za učenike Maišnskih škola iz Vojvodine. To je bila  prilika  učenici  praktično  primene znaje koje su naučili na nastavi.

„Takmičenje se po prvi put organizuje u Mašinskoj školi inače je šesto Regipnalno takmičenje u programiranju robota.Od samog početka mi smo učesnici tog takmičenja ,možemo slobodno da kažemo da smo jedni od osnoivača na nivou Vojvodine.Znači nam mnogo jer učesnici mašinske škole i gosti u redovnoj nastavi imaju robotiku i znamo da je značaj robotike sve veći u primeni u svetu“ izjavio je Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole.

Pored domaćina učenika Mašinske škole na Regionalnomm takmičenju robotike učestuju i učenici iz Kanjiže i SomboraSvaka Svaka ekipa sastavljena od dva učenika..

„Zadaci su osmišljeni u kontekstu sklapanja samog robota i njegovog programiranja. , to znači da njihova maštovitost treba da dođe do izražaja gde elementi koji su im na raspolaganju mogu da budu upotrebljeni u kontekstu rešavanja zadatka“ rekao je Ivan Milenković.

Kod robotke je vazna logika i strpljenje i umeće da svoje stečeno znanje znaju da primene.Svaki takmičar imao je svoj model robota sa kojim se predstavio.

Tokom popodneva biće objavljeni rezultati i podela diploma i nagrada.

Related posts

Promovisana knjiga „Sačuvajmo od zaborava naše Pančevce“

Jelena Obradović

Bez masovnih okupljanja do 31.maja

Katarina Popović

Direktne autobuske linije iz Opova za Crnu Goru

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija