25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ako Priština ukine takse, Srbija spremna za dijalog

Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija spremna da nastavi dijalog, poručio predsednik Vučić u razgovoru sa ambasadorom SAD Kalom Skotom.

U razgovoru sa Skotom o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, predsednik Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

On je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

„Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara“, naveo je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Ambasador Skot je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

Related posts

Fudbaleri „Železničara“ započeli pripreme

Zorana Stekovic

Rvači Srbije se pripremaju za SP u Beogradu

Bojana Kecic

Vučić s Hanom: Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija