30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi povodom Svetskog dana zdravlja

Svetski dan zdravlja obeležava se danas, a tim povodom Ministarstvo zdravlja Srbije organizovalo je Dan otvorenih vrata u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji. Preventivni pregledi održani su i u Pančevu u Opštoj bolnici i Ambulanti Centar dva,  Doma zdravlja.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, mogli su danas da obave ORL i kardiološke preglede, izmere krvni pritisak, urade EKG, provere nivo šećera u krvi.

ORL pregledi po prvi put su se radili u okviru akcije preventivnih pregleda i bili su veom značajni za  Pančevce.

Svaka akcija preventivnih pregleda u okviru koje se  brzo i bez uputa proveri zdravlje je dragocena za naše sugrađane.

Svetski dan zdravlja  obeležava se širom sveta  7. aprila pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvne organizacije. Odluka da se ovaj dan obeležava kao Svetski dan zdravlja donesena je na 1. skupštini ove organizacije, održanoj od  1948. godine u Ženevi, pošto je 7. aprila iste godine odluka o konstituisanju SZO zvanično stupila na snagu nakon što je i poslednja država članica UN ratifikovala ovu odluku.

Related posts

Andrej Vučić podnosi krivične prijave. Biće podignute protiv Đilasa, Aleksića i svih ostalih koji lažu da ima veze sa Jovanjicom!

Nikoleta Dragaš

Spirić razgovarao sa zaposlenima JKP “Standard”; Porodici Minić novi stan

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić i Altajmer o unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija