29. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

UNS:Politički akteri da prestanu da ugrožavaju novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija.

Kako je navedeno u saopštenju koje je upućeno javnosti, danas ispred Skupštine grada gde se lideri Saveza za Srbiju (SzS) pokušavali da uđu u zgradu, psovani su novinari, a novinarka TV Prve Jovana Jovančić nazvana je „SNS botom“.

„UNS poziva organizatore protesta, zakazanog za subotu protiv televizije „Pink“, da omoguće rad novinarima, ne ugrožavaju bezbednost izveštača sa tog skupa i ne ponove neprihvatljivo ponašanje koje se desilo 16. marta prilikom upada u RTS“,apeluje se u saopštenju UNS.

Ovo udruženje istovremeno ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.

Related posts

NESREĆA U VLADIMIROVCU! Ima poginulih

Luka Tešanović

Predsednik Vučić pozvao starije građane da ostanu kod kuće

Zorana Stekovic

Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi programe po planu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija