27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

UNS:Politički akteri da prestanu da ugrožavaju novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija.

Kako je navedeno u saopštenju koje je upućeno javnosti, danas ispred Skupštine grada gde se lideri Saveza za Srbiju (SzS) pokušavali da uđu u zgradu, psovani su novinari, a novinarka TV Prve Jovana Jovančić nazvana je „SNS botom“.

„UNS poziva organizatore protesta, zakazanog za subotu protiv televizije „Pink“, da omoguće rad novinarima, ne ugrožavaju bezbednost izveštača sa tog skupa i ne ponove neprihvatljivo ponašanje koje se desilo 16. marta prilikom upada u RTS“,apeluje se u saopštenju UNS.

Ovo udruženje istovremeno ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.

Related posts

„Đurini“ čuvari tradicije: Oživeli smo Đurinu Skadarliju

Nikoleta Dragaš

Duga tradicija dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Italije

Nikoleta Dragaš

Realizacija investicije od MILIJARDU EVRA: Predsednik Srbije najavio polaganje kamena-temeljca za novu fabriku u Zrenjaninu!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija