9. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Počeo upis u vrtiće

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Dečja Radost“, odnosno jaslice, vrtiće i predškolski program počeo je 1. aprila. U svim objektima okačen je poziv i obaveštenje koja dokumentacija je neophodna za upis deteta, tabelarno je predstavljeno koliko mesta ima u svakom vrtiću. I ove godine biće slobodno 500 mesta za upis dece u predškolsku ustanovu.

– U Predskolsku ustanovu „Dečja Radost“, kao i do sada se upisuju deca od 1-3 godine u celodnevnom boravku, zatim uzrasta od 3-7 godina i obavezni pripremni predškolski program, u koji se upisuju sva deca koja su rođena od 1. marta 2013. do 1. marta 2014. Upis se obavlja u upravnoj zgradi, u Žarka Zrenjanina 25 svakim radnim danom u vremenu od 8:30 do 15:30 i sredom od 9 do 16:30 – rekla je direktorka PU „Dečja radost“ Danijela Đaković.

Postoji čak 13 kriterijuma na osnovu kojih će pojedina deca prikupiti više bodova i imati prednost prilikom upisa. Neki od njih su deca koja koriste neki oblik socijalne zaštite, deca bez roditeljskog staranja, čija su oba roditelja zaposlena, deca teško obolelih roditelja i drugi kriterijumi.

– Upisna komisija pravi rang listu na osnovu bodova, prioriteta i spiskovi primljene dece će biti objavljeni na oglasnim tablama objekata i upravne zgrade. Roditelji imaju pravo da prijave svoje dete tokom čitave godine, bez obzira na upisni rok, a nakon upisnog roka formira se lista čekanja – kaže Đaković.

Veliko interosavanja roditelja i ove godine je već u prva dva dana, izvlačenje će i ove godine biti iz šešira  kao i ranijih godina, jer je teško izabrati ko će biti upisan, ako ima isti broj bodova. Upis dece traje do 12. aprila.

Related posts

Ćevabdžinica „Na ćošku“ otvorena za goste

Nikola Miloševski

Južni Banat jedno od novih žarišta, 130 obolelih u kovid bolnici u Pančevu

Nikoleta Dragaš

OŠ „Bratstvo jedinstvo“ dobija sredstva za zamenu prozora

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija