30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

SVEČANO U LOZNICI! Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku „Mint“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovsao je danas u Loznici svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za pogon kompanije “Mint“, iz sektora automobilske industrije, u koju bi, prema ranijim najavama trebalo da bude uloženo 100 miliona evra i zaposleno 1.000 radnika.

Tokom posete Loznici,predsednik Vučić izjavio je da dolazak kompanije „Mint“ u Loznicu znači veliku stvar i pomoć ljudima u Podrinju.

U oktobru prošle godine, ministar privrede Goran Knežević potpisao je u ime Vlade Srbije okvirni sporazum, kojim se predvida otvranje novog pogona te frabike u Loznici.

Kako je tada saopšteno iz Ministarstva privrede, kompanija „Mint automotiv Jurop“ se sporazumom opredelila da u novi pogon u Loznici, gde ce proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika.
Investicija će, navedeno je, biti realizovana u više faza.

„Mint automotiv Jurop“, kao i „Cirplan Limited“ deo su „Mint grupacije“ sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.

Tanjug/Rade Prelić

„Mint grupacija“ ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, zatim na Tajlandu i u Meksiku.

U oktobru prošle godine sa predstavnicima kompanije „Mint“ razgovarao i predsednik Vučić, poručujući im da će u Srbiji imati najbolje uslove, jer je cilj da se vrati život u Zapadnu Srbiju.

Predstavnici kompanije tada su obavestili predsednika i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

Kompanija „Mint“ svojim proizvodima snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu, a izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.

Related posts

Dragi lekari i sestre, mnogo vas volimo!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić po drugi put upisao fakultet i ponosno objavio fotografiju

Nikoleta Dragaš

Krsna slava i Dan opštine Opovo: REZANJE SLAVSKOG KOLAČA, PREDSTAVLJEN NOV GRB

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija