5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Podrška darovitima i porodica i društvo

Regionalni centar za talente okuplja darovitu decu, ali osim te darovitosti, neophadan je  i rad. Ova ustanova im pruža okruženje u kojem mogu da iskažu talenat i da ga upotpune.

Kroz Regionalni centar za talente godišnje prođe oko petsto talentovanih đaka i sa njima radi 50 profesora. Kako i sami đaci naglašavaju, za njihov uspeh zaslužni su, u velikoj meri, mentori koji sa njima rade. Okolina u kojoj su deca koja imaju međusobno slična interesovanja i koja znaju koliko truda je neopodno da bi se uspeh postigao, takođe su bitni da bi talenat bio pozitivno iskorišćen.

Jedan od takvih talenata je mlada gimnazijalka Tijana Jakšić, koja je podjednako talentovana u svim oblastima, ali matamatika tu prednjači.

Zaključak naše današnje priče bi bio da je mnogo talentovanih ljudi, ali tu su i faktori koji ih usmeravaju da li će ta darovitost biti iskorišćena. Da bi neko bio prvak države u matematici, fizici ili nekom drugom predmetu, potreban je rad, ali da se svi ti faktori poklope.

Related posts

Najnovije istraživanje javnog menjenja – SNS ima nepromenjenu podršku najvećeg dela građana!

Katarina Popović

SNS Vojvodine najoštrije osuđuje napade lažova i kriminalca Borislava Novakovića na Andreja Vučića i Miloša Vučevića

Nikoleta Dragaš

Besmisleno govoriti o ugledu Novice Antića

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija