29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Usvojen prvi ovogodišnji rebalans

Posle prvog ovogodišnjeg rebalansa budžet Grada Pančeva iznosi pet milijardi i 753 miliona dinara. Umanjene su subvencije javno komunalnim preduzećima zbog investicija iz prethodnih godina, dok su određene uštede prenamenjene.

 

Obražlažući rebalans budžeta, Predrag Živković, zamenik gradonačelnika na Gradskom veću, govorio je o prihodima i rashodima, kako ostvarenim tako i one koji će tek uslediti. Objasnio je da je ukupno povećanje svih prihoda i primanja iznosi 674 miliona, 266 hiljada dinara. To znači da posle prvog rebalansa budžet iznosi pet milijardi i 753 miliona.

 

Živković je objasnio da su subvencije javno komunalnim preduzećima umanjene zbog preporuke državnog revizora, ali i zbog većeg broja investicija, među kojma je i druga faza Potamiškog kolektora. On se finansira iz kredita iz 2017. godine, obrazložio je zamenik gradonačelnika, dodavši da su tu i investicije koje se finansiraju iz kredita 2016.

 

Uvećane su sredstva i opšte usluge koje pruža lokalna samouprava, sport i omladina, socijalna i dečija zaštita i predškolsko obrazovanje. Živković je izložio i Nacrt odluke o izmeni Odluke o zaduživanju grada Pančeva za finansiranje kapitanih investicionih rashoda. Reč je o drugoj fazi Potamiškog kolektora, gde su predviđena sreedstva šest miliona i 333 hiljade dinara. Prema procenama srtučnih službi biće ostvarena ušteda od 115 hiljada dinara, pa će ova sredstva biti prenamenjena za izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova na sanaciji rukomentnog terena u Medicinskoj školi i izgradnju panelne ograde oko terena.

Related posts

Javno-privatno partnerstvo za uštede u budžetu

Nikoleta Dragaš

Predrag Kon: Epidemija će trajati još 6 nedelja u ovom režimu

Branislava Grčić

Predsednik Vučić se obraća na Generalnoj konferenciji Uneska

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija