30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti Vršac

Grad Vršac se i ove godine pridružuje akciji „Sat za našu planetu“

„Sat za našu planetu“ je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj žovimo.

Počevši još od 2009.godine, kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestalno raste. Globalnoj akciji se u Srbiji pridružio preko 200 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.

Ove godine, pod sloganom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, NJNJF upozorava i na problem prekomernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okenima.

Grad Vršac će 30.03.2019. godine u periodu od 20:30-21:30 privremeno ugasiti deo ulične rasvete (Trg Pobede, Trg Svetog Teodora Vršačkog, ul.Dvorska(deo), bul. Žarka Zrenjanina(deo) kao i dekorativnu rasvetu na gradskim institucijama i verskim objektima. Takođe grad Vršac apeluje na svoje građane da se priključe ovoj akciji i da u navedenom terminu isključe svetla po domovima i objektima.

Ovu akciju i ove godine podržava Ministarstvo zaštite životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam I zaštitu životne sredine kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanija , tako da verujemo da će obeležavanje ove akcije “Sat za našu planet 2019” biti još uspešnija od predhodnih.

Related posts

Vučić: Otvaranje fabrike ZF 12.juna, minimalac bar 30.000, gradnja metroa sledeće godine…

Mica Milakov

Putin u pismu Vučiću: RUS ceni strateško partnersto sa Srbijom

Zorana Stekovic

Upoznajte Brno!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija