5. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

JA PLIVAM, A TI: Obuka neplivača svih osnovnih škola

I ove godine JKP „Mladost“ organizovalo je akciju „Ja plivam, a ti“. Ovim projektom obuhvaćene su sve pančevačke osnovne škole, 10 gradskih i 9 seoskih, ukupno 1146 učenika.

Već 40 godina, od 1978. JKP „Mladost“ domaćin je projekta „Ja plivam, a ti“. Cilj je obuka neplivača svih osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima, za koju su pripreme počele još u septembru prošle godine. Učenici, koji su završili obuku i koje očekuje još polaganje, kažu da su zadovoljnim savladanim.

Projektom je obuhvaćeno 1146 učenika iz 10 gradskih i 9 seoskih škola. Obuka se odvija prvenstveno zahvaljujući Gradskoj upravi Pančevo, koja finansira program, JKP-u ”Mladost”, koji obezbeđuje korišćenje bazena, Sportskom savezu Pančevo, koji koordinira projektom i ATP Pančevo koji obavlja prevoz dece, od škole do bazena i nazad.

Predrag Stojadinov, direktor JKP „Mladost“ je objasnio kako izgleda obuka. Neplivači prvo ulaze u mali bazen.

Završnog dana svakog ciklusa obuke, organizuje se polaganje. Ono podrazumeva samostalno preplivavanje bazena. Mališane tada bodre drugari, roditelji i instruktori. Nakon položenog završnog ispita, svako dete dobija diplomu i bedž, kao dokaz uspešno savladane obuke. Deca koja imaju afiniteta i želje, nastavljaju sa plivanjem u nekom od klubova vodenih sportova.

Related posts

Novo školsko dvorište u OŠ „Đura Jakšić“

Mica Milakov

S. Telegraf: Sramni postupci Trifunovića direktan napad na slobodu medija

Mica Milakov

ĐILASOVAC OTKRIO PAKLENI PLAN ! Vidojković je odvalio takvu glupost, da bi se i Šiptari postideli zbog njegovog predloga! Hoće Ramuša za premijera!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija