25. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Nekategorizovano

Kolaž fotografija o NATO agresiji u Istorijskom arhivu

 

U Istorijskom arhivu otvorena je izložba  povodom 20 godina od NATO agresije  na našu zemlju, čiji su autori Zoran Jovanović Mačak i Živojin Milanović. U okviru izložbe  publika će biti u prilici da pogleda i dokumentarne filmove o događajima iz 1999. godine kao i delove, do sada neobjavljenog materijala stranih autora.

U vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, Zoran Jovanović Mačak bio je foto-reporter Asošijeted presa i Rojtersa, tako da su njegove fotografije bile objavljene u inostranstvu i obišle su svet. Jovanović kaže da je u to vreme bilo opasno snimati, a on je odlučio da 25 fotografija pokloni Istorijskom arhivu.

Živojin Milanović je nekadašnji radnik Rafinerije nafte Pančevo, koji  je bio u prilici da u vreme NATO agresije zabeležil sva stradanja ove fabrike.

Publika će moći  do 2. aprila da pogleda i dokumentarne filmove koji su prikazani na Filmskoj smotri dokumentarnih filmova o NATO agresiji – „Da se nikad ne zaboravi“.

Related posts

Ministar poljoprivrede obišao gazdinstva Martinov i Svirčev

Aleksandra Miloševska

U Mašinskoj školi održana promocija konkursa za upis u vojne škole i Vojnu akademiju

Nikola Toadjer

Mirović obišao novu zdravstvenu ustanovu u Plandištu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija