24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Dučićevih 30 godina diplomatije

U organizaciji Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ iz Beograda i Arhiva Jugoslavije, uz prisustvo velikog broja građana Pančeva, u galeriji Gradske biblioteke Pančeva otvorena je izložba.

Izložba „Jovan Dučić u diplomatiji“ obuhvata 150 izabranih fotografija i dokumenata iz Arhiva Jugoslavije, iz perioda rada velikog pesnika kao diplomate, u osam evropskih i jednom afričkom gradu. Dučićevih 30 godina provedenih u diplomatiji postali su deo te istorije međunarodog političkog i diplomatskog života. U programu otvaranja izložbe prisutnima su se obratili direktor biblioteke Dejan Bosnić, predsednik Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu Žarko Ratković, autor izložbe Miladin Milošević i pesnik Božidra Glogovac.

Brojni građani Pančeva, među kojima je bilo i Hercegovaca koji tamo žive, iskazali su svoje zadovoljstvo što imaju priliku i mogućnost da bolje upoznaju život i rad ovog istaknutog Trebinjca. Izložba u Pančevu je 23. postavka po redu širom Srbije i Republike Srpske.

Žarko Ratković, u okviru predstojećeg Svetskog dana knjige i autorskih prava, poklonio je u ime Udruženja, Gradskoj biblioteci Pančeva nekoliko knjiga.

Related posts

Litija krenula ka Hramu, moleban podrške Srbima u Crnoj Gori

Mica Milakov

Brojne aktivnosti za korisnike dnevnog boravka u Kovačici

Nikola Miloševski

Većnici usvojili amandman na izmene Odluke o gradskom budžetu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija