28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Pančevo

SNS STABILNO NA 55%, SzS 10%, ĐILASU SERGEJ OTIMA BIRAČE! Ovo je najnovije istraživanje javnog mnjenja

Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja „Ipsos Stratedžik marketinga“ Marko Uljarević rekao je govoreći o dešavanjima na partijskoj sceni Srbije, rejtinzima stranaka i organizacija, kao i mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, da se u ovom trenutku Srpska napredna SNS registruje na oko 55 odsto opredeljenih birača

On je u emisiji „Oko“ na RTS kazao sinoć da je reč o pozitivnom trendu još od 2012. godine, kada je ta stranka došla na vlast i da bi to značilo da, ako bi sada bili izbori, pod uslovom ovakve političke ponude, mogao da se očekuje rezultat SNS između 53 i 57 odsto.

Uljarević je rekao da to nije posledica kampanje „Budućnost Srbije“ koju vodi predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, i da je reč o proseku na četiri meseca kada se ne dešava nešto što je incidentno.

On je, govoreći o protestima, ocenio da oni motivišu glasače i opozicije i SNS da izađu na izbore.

Uljarević je dodao da, kada se radi anketa o tome kome se najviše veruje i kada se ne ponudi nikakva lista, dobije da je razlika između Vučića i opozicionara 30 puta veća.

Prema njegovim rečima, to je još bolji indikator da se vidi šta su motivi ljudi, jer za Vučića glasaju oni koji su za njega, a za opoziciju oni koji su protiv Vučića.

Uljarević je, govoreći o rejtingu Pokreta slobodnih građana (PSG) i njegovog predsednika Sergeja Trifunovića, rekao da je u februarskom istraživanju on bio na oko osam odsto i da to nije iznenađenje ako se upoređuju podaci o onima koji mrze Vučića, ali i lidere Saveza za Srbiju (SzS), i traže alternativu.

Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja „Ipsos Stratedžik marketinga“ je ocenio da motivacija onih koji bi da glasaju za Trifunovića nije baš najbolja i da ne bi mogao da kaže da bi on u ovom trenutku prešao cenzus i da već u martu neće biti na četiri procenta.

Uljarević je dodao da se pojavilo nešto novo i da su svi krenuli ka tome i naveo da se očekivanja reflektuju na lidera i birači prvenstveno glasaju protiv, a kad prođe neko vreme, oni krenu da se razočaravaju.

izvor:informer.rs

Related posts

Glaukom – podmuklo oboljenje. Kako prepoznati očni pritisak?

Nikoleta Dragaš

Pančevačka deca o trošku Grada na Divčibarama

Nikoleta Dragaš

Sportske igre mladih na Sportskom centru

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija