27. maja 2019.
Radio televizija Pančevo
Pančevo

SNS STABILNO NA 55%, SzS 10%, ĐILASU SERGEJ OTIMA BIRAČE! Ovo je najnovije istraživanje javnog mnjenja

Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja „Ipsos Stratedžik marketinga“ Marko Uljarević rekao je govoreći o dešavanjima na partijskoj sceni Srbije, rejtinzima stranaka i organizacija, kao i mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, da se u ovom trenutku Srpska napredna SNS registruje na oko 55 odsto opredeljenih birača

On je u emisiji „Oko“ na RTS kazao sinoć da je reč o pozitivnom trendu još od 2012. godine, kada je ta stranka došla na vlast i da bi to značilo da, ako bi sada bili izbori, pod uslovom ovakve političke ponude, mogao da se očekuje rezultat SNS između 53 i 57 odsto.

Uljarević je rekao da to nije posledica kampanje „Budućnost Srbije“ koju vodi predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, i da je reč o proseku na četiri meseca kada se ne dešava nešto što je incidentno.

On je, govoreći o protestima, ocenio da oni motivišu glasače i opozicije i SNS da izađu na izbore.

Uljarević je dodao da, kada se radi anketa o tome kome se najviše veruje i kada se ne ponudi nikakva lista, dobije da je razlika između Vučića i opozicionara 30 puta veća.

Prema njegovim rečima, to je još bolji indikator da se vidi šta su motivi ljudi, jer za Vučića glasaju oni koji su za njega, a za opoziciju oni koji su protiv Vučića.

Uljarević je, govoreći o rejtingu Pokreta slobodnih građana (PSG) i njegovog predsednika Sergeja Trifunovića, rekao da je u februarskom istraživanju on bio na oko osam odsto i da to nije iznenađenje ako se upoređuju podaci o onima koji mrze Vučića, ali i lidere Saveza za Srbiju (SzS), i traže alternativu.

Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja „Ipsos Stratedžik marketinga“ je ocenio da motivacija onih koji bi da glasaju za Trifunovića nije baš najbolja i da ne bi mogao da kaže da bi on u ovom trenutku prešao cenzus i da već u martu neće biti na četiri procenta.

Uljarević je dodao da se pojavilo nešto novo i da su svi krenuli ka tome i naveo da se očekivanja reflektuju na lidera i birači prvenstveno glasaju protiv, a kad prođe neko vreme, oni krenu da se razočaravaju.

izvor:informer.rs

Related posts

Porez na imovinu u 2019. sličan ovogodišnjem

Nikoleta Dragaš

U ponedeljak besplatno parkiranje u zoniranim delovima grada

Nikoleta Dragaš

Aleksa, Miloš i Igor među najboljim timovima u kodiranju robota

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija