29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić i Borisov o energetici, infrastrukturi…

Rusija zainteresovana za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije, kao i za zajednički razvoj turističke ponude, posebno korišćenje potencijala Dunava, istakao u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potpredsednikom ruske Vlade Jurij Borisov. Vučić zadovoljan dosadašnjom saradnjom i rezultatima postignutim u oblastima železničke infrastrukture, energetike i mašinstva, i ponovio je spremnost Srbije da formira zajedničku srpsko-rusku kompaniju za proizvodnju vagona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom ruske Vlade i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i RF Jurijem Borisovom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, industrije i infrastrukture.

Borisov je preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Vladimira Putina, istakavši da njegova nedavna poseta Srbiji predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u bilateralnim odnosima Srbije i Rusije i da su njeni rezultati dalekosežni i na političkom i na ekonomskom planu.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i rezultatima postignutim u oblastima železničke infrastrukture, energetike i mašinstva, ponovivši spremnost Srbije da formira zajedničku srpsko-rusku kompaniju za proizvodnju vagona.

Predsednik Srbije je još jednom ukazao na značaj realizacije projekta Turski tok i na mogućnosti plasiranja srpskih poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište.

Istakavši visok nivo trgovinskih odnosa dveju zemalja, potpredsednik Borisov je ukazao na zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije, kao i za zajednički razvoj turističke ponude, posebno korišćenje potencijala Dunava, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Sastanku su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Related posts

Junajted grupa ultimativno zabranila Telekomu emitovanje N1

Nikoleta Dragaš

Idealan izlet u kanjonu reke Nere

Nikoleta Dragaš

Palma: Setite se nekog ko je više doprineo odbrani KiM od Dačića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija