27. maja 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

ZZJZ predstavio rezultate ispitivanje obrazovnih ustanova

U Gradskoj upravi predstavljeni su rezultati istraživanja javno zdravstvene kontrole Zavoda za javno zdravlje koje je rađeno u svim obrazovnim ustanovama u Gradu i naseljenim mestima. Doktorka Radmila Jovanović iz Zavoda za javno zdravlje je kazala da se kontrole sprovode od 2004. godine u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Aktivnosti obuhvaćene programom su kontola higijensko–sanitarnog  stanja objekta, ispitivanje uzorka sa površina, ispitivanje ispravnosti vode za piće, ispitivanje bezbednosti hrane, energetske vrednosti obroka u vrtićima, sanitarni pregledi zaposlenih i učenika i izveštavanje, kao i dezinsekcija i deratizacija objekata. Doktorka Radmila Jovanović  ističe da svi objekti  su sa zadovoljavajućom opštom higijenskom ocenom.

Pančevo se može pohvaliti programom koji obuhvata sve vrtiće, osnovne i srednje škole sa ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja dece. Grad izdvaja znatna sredstva kako bi je obavila kontrola u vrtićima i školama.

Zbog nove zakonske regulative, od 2019. godine, Zavod za javno zdravlje proširiće kontolu i na određivanje energetske vrednosti obroka u osnovnim školama koje imaju produženi boravak.

Related posts

Vučić traži veće učešćhe UN u rešavanju kosovskog pitanja

Zorana Stekovic

NA SODARI I U CENTRU GRADA DELIMIČNO IZMENJEN REŽIM GREJANJA

Jasmina Petkovic

Preventivni pregledi za vikend

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija