24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

ZZJZ predstavio rezultate ispitivanje obrazovnih ustanova

U Gradskoj upravi predstavljeni su rezultati istraživanja javno zdravstvene kontrole Zavoda za javno zdravlje koje je rađeno u svim obrazovnim ustanovama u Gradu i naseljenim mestima. Doktorka Radmila Jovanović iz Zavoda za javno zdravlje je kazala da se kontrole sprovode od 2004. godine u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Aktivnosti obuhvaćene programom su kontola higijensko–sanitarnog  stanja objekta, ispitivanje uzorka sa površina, ispitivanje ispravnosti vode za piće, ispitivanje bezbednosti hrane, energetske vrednosti obroka u vrtićima, sanitarni pregledi zaposlenih i učenika i izveštavanje, kao i dezinsekcija i deratizacija objekata. Doktorka Radmila Jovanović  ističe da svi objekti  su sa zadovoljavajućom opštom higijenskom ocenom.

Pančevo se može pohvaliti programom koji obuhvata sve vrtiće, osnovne i srednje škole sa ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja dece. Grad izdvaja znatna sredstva kako bi je obavila kontrola u vrtićima i školama.

Zbog nove zakonske regulative, od 2019. godine, Zavod za javno zdravlje proširiće kontolu i na određivanje energetske vrednosti obroka u osnovnim školama koje imaju produženi boravak.

Related posts

Rekonstrukcija puteva u Glogonju, radovi u Mlinskoj

Nikoleta Dragaš

Predsednik PS, Vulin: Nije sramota biti bolestan, sramota je što se svi mi pravimo da su gadosti terapijske zajednice lista Danas normalne

Aleksandra Miloševska

Pavićević na sednici Opštinskog veća u Podujevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija