26. maja 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“

Povodom 1 marta „Dana borbe protiv pušenja“ Preventivni centar Doma zdravlja organizovao akciju prentivnih pregleda u OŠ Jovan Jovanović Zmaj za zaposlene. O šetenosti pušenja i duvanskog dima za učenike viših razreda organizovano je predavanje.

„Tu radimo naše klasične preventivne preglede BMI , masnoće i šećer u krvi. Kada svi stanovnici Pančeva pomislili na mnogobrojne preventivne akcije, naša misija će biti ispunjena.U Banatu se uvek dobro jelo, ali treba pomisliti i na umerenost u jelu , i ovi preventivni pregledi upravo tome i služe. Ovde ima toliko kardivaskularnih bolesti, dijabetesa i da imaju na umu da mogu da uživaju u svemu, ali umereno, rekao je direktor Doma zdravlja dr Stojan Višekruna.

Pored osnovih laboratorijskih analiza zaposlenima u Zmajevoj školi rađen je i skrining test na depresiju , dijabetes, i kardiovaskularne bolesti. Takođe povodom 1 marta Dana borbe protiv pušenja lekari su za učenike sedmih razreda održali predavanje o štetnosti duvanskog dima .

Related posts

Vučić i Dodik : Oko Vidovdana radovi na autoputu BG-BL-SA

Mica Milakov

Vučić u Pekingu: Za deset dana otvaranje južnog kraka Koridora 10

Zorana Stekovic

Javna pohvala pančevačkoj Hitnoj pomoći

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija