14. decembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

NIS opremio kabinet za mehatroniku u Mašinskoj školi

Mašinska škola Pančevo danas je otvorila novi savremeni kabinet za mehatroniku, koji je opremljen zahvaljujući sredstvima Kompanije NIS u iznosu od milion dinara. U školi je održana svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Pančeva, Kompanije NIS, pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje kao i direktori drugih škola.

Smer mehatronika u Mašinskoj školi u Pančevu postoji već 13 godina. Interesantan je učenicima jer uče zajedno i mehaniku i elektroniku.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, rekao je da je važno da se stvore uslovi da deca po završetku srednje škole mogu odmah da se osamostale i zaposle, što se postiže dualnim obrazovanjem.

O novom kabinetu za mehatroniku u Mašnskoj školi, Grad Pančevo i NIS su razgovarali 2017. godine, kako bi se obezbedili uslovi za prilagođavanje školskog programa i školovanje dece za poslovne potrebe Rafinerije nafte Pančevo, istakao je Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole.

Za Kompaniju NIS i Rafineriju nafte Pančevo veoma je važno da  deca mogu da steknu praktična znanja. Zato su u oviru projekta „Enerigija znanja “ obezbedili sredstva za kabinet u Mašinskoj školi.

Novi kabinet za mehatroniku opremljen je savremenom didaktičkom opremom za izvođenje vežbi i sticanje praktičnih znanja kojom se simuliraju uslovi u pravom radnom okruženju i doživljavaju realni uslovi u industriji. Kupljen je nov nameštaj i nastavna oprema, kako bi se unapredila nastava, ne samo za sadašnje i buduće tehničare mehatronike, već i za druge smerove koji postoje u Mašinskoj školi.

Related posts

Uhapšeni S.M. iz Beograda i D.M. iz Pančeva

Jasmina Petkovic

ZABRINJAVAJUĆE: Neša Smrad umislio da ga Premijerka brani, a ona govorila o novinarima

Mica Milakov

PREDSEDNIK SRBIJE NA RTS! Vučić u „Upitniku“ Olivere Jovićević: Došao sam pešice, to ih je IZNENADILO!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija