26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

NIS opremio kabinet za mehatroniku u Mašinskoj školi

Mašinska škola Pančevo danas je otvorila novi savremeni kabinet za mehatroniku, koji je opremljen zahvaljujući sredstvima Kompanije NIS u iznosu od milion dinara. U školi je održana svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Pančeva, Kompanije NIS, pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje kao i direktori drugih škola.

Smer mehatronika u Mašinskoj školi u Pančevu postoji već 13 godina. Interesantan je učenicima jer uče zajedno i mehaniku i elektroniku.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, rekao je da je važno da se stvore uslovi da deca po završetku srednje škole mogu odmah da se osamostale i zaposle, što se postiže dualnim obrazovanjem.

O novom kabinetu za mehatroniku u Mašnskoj školi, Grad Pančevo i NIS su razgovarali 2017. godine, kako bi se obezbedili uslovi za prilagođavanje školskog programa i školovanje dece za poslovne potrebe Rafinerije nafte Pančevo, istakao je Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole.

Za Kompaniju NIS i Rafineriju nafte Pančevo veoma je važno da  deca mogu da steknu praktična znanja. Zato su u oviru projekta „Enerigija znanja “ obezbedili sredstva za kabinet u Mašinskoj školi.

Novi kabinet za mehatroniku opremljen je savremenom didaktičkom opremom za izvođenje vežbi i sticanje praktičnih znanja kojom se simuliraju uslovi u pravom radnom okruženju i doživljavaju realni uslovi u industriji. Kupljen je nov nameštaj i nastavna oprema, kako bi se unapredila nastava, ne samo za sadašnje i buduće tehničare mehatronike, već i za druge smerove koji postoje u Mašinskoj školi.

Related posts

Sve bezbednosne službe dobile konkretne zadatke

Nikola Toadjer

Polazak dece u školu veliki udar na budžet roditelja

Jelena Obradović

Studio B i Informer bojkotuju SzS, dok njihovi lideri ne upute javno izvinjenje

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija