6. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Održano deveto takmičenje kamernih ansambala „Mita Toplaović“

Muzička škola “Jovan Bandur” organizator je devetog takmičenja kamernih ansambala „Mita Topalović“. Od šezdesetoro dece, dva ansambla iz škole domaćina ponelo je titulu laureata.

Mlade nade kamerne muzike na različite načine savladavaju tremu od nastupa. Laureati ovogodišnjeg takmičenja „Mita Topalović“ se trude da što više učestvuju na takmičenjima i na taj način prevaziđu strah od javnog nastupa. Ali, da bi bili uspešni moraju da vežbaju i sa profesorkom rade na nijansama koje numeru koju izvode čine gotovo savršenom, a njih plasira na najiviše mesto na takmičenju, na poziciju laureata.

Profesorka Vera Carina koja je pripremala osam ansambala ove godine za takmičenje kamernih ansambala Mita Topalović ponosna je na svoje učenike, jer su neki od njih poneli titulu laureata.

Predsednica žirija napomenula je da su nijanse odlučivale, jer su svi sastavi bili dobri. Kao žiri imali su težak posao da odluče ko je najbolji, ali ujedno za njih je bila čast da slušaju svu tu talentovanu decu.

Na takmičenju su učestvovali đaci iz Beograda, Zemuna, Zrenjanina, Negotina, Vršca i naravno Pančeva u tri kategorije. Na ovogodišnjem “nadmetanju” mladih talenata kamernih ansambala učestvovalo je više od 60-toro dece.

Related posts

Ratarstvo – porodična tradicija porodice Pavlov

Nikoleta Dragaš

Vučić o rešenju za KiM: Znam da neću uspeti, ali boriću se svim srcem

Zorana Stekovic

Pavlov : Dolaskom Brose-a, u Pančevo uloženo oko 850 miliona evra stranih investicija

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija