13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić obilaskom firme u Stalaću počeo posetu Rasinskom okrugu

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju „Budućnost Srbije“ obilaskom Rasinskog okruga, a prvo je posetio Stalać, gde je obišao preduzeće za proizvodnju metalne galanterije „Antić Kosta“.

Predsednika su ispred firme dočekali domaćini i građani tog mesta.

Privatna firma „Antić Kosta“ proizvodi i distribuira proizvode metalne galanterije namenjene građevinarsttvu osnovana je 1959. godine i u vlasništvu je porodice Antić.

Zapošljava 80 radnika. Ove godine u planu je povećanje izvoza i broja radnika, a uglavnom su zaposleni ljudi iz Stalaća, dok su, kako kažu u firmi, plate od 25.000 do 100.000 dinara.

Proizvodni pogoni su površine od 12.000 m2 i nalaze se u Stalaću.

Celokupna proizvodnja je prilagođena evropskim stadardima, kontinuirano se uvode inovacije, unapređuju kadrovi i nabavljaju najsevremenije mašine.

Svoje proizvode među kojima su ventilacione aluminijumske rešetke za centralnu klimatizaciju, štucne, prohromski slivnici za kupatila izvozi u 15 država – zemlje regiona, Mađarsku, Rumuniju, Italiju, Češku, Grčku, Slovačku…

Vučić posle Stalaća, u Varvarinu posetiti Osnovnu školu „Jovan Kursula“ i Srednju školu Varvarin.

U Velikoj Drenovi obratiće se građanima toga kraja, a potom će otići u Trstenik, gde će obići fabriku „PPT Petoletka doo“- Hidraulika i Osnovnu školu „Sveti Sava“.

Zatim će u Aleksandrovcu obići vinariju porodice Chosić, i fabriku „PPT Armature ad“.

Na kraju posete Rasinskom okrugu Vučić će obići toplanu u Kruševcu, gde će se obratiti radnicima, a zatim i fabriku FAM – VALVOLINE, gde će biti potpisan ugovor o prodaji fabrike FAM – Kruševac.

Potom je, na Trgu Kosovskih junaka, predviđeno obraćanje predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Vučić je kampanju „Budućnost Srbije“ započeo obilaskom Pčinjskog okruga pre dve nedelje, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski, Mačvanski i Raški okrug.

Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

Related posts

Prirodna bogatstva Stare planine

Jasmina Petkovic

Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi programe po planu

Mica Milakov

Vučić razgovarao sa Donaldom Tuskom

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija