17. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić posetio Institut za majku i dete

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“, gde je obišao Službu hematoonkologije sa sterilnim blokom.

Direktor Insituta Radoje Simić predočio je predsedniku da ta dečja bolnica ima spreman projekat za gradnju novog sterilnog bloka, posebnog odeljenja za transplantaciju koštane srži, gde je predviđeno da budu duplirani kapaciteti.

U Institutu za majku i dete leči se najveći broj dece obolele od malignih bolesti, a to je i jedini centar gde se radi transplantacija koštane srži kod dece, a od osnivanja do danas, urađene su 294 takve intervencije.

Ministarstvo zdravlja odobrilo je sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za završetak banke matičnih ćelija u Institutu, a u toku je i izrada glavnog projekta za temeljnu rekonstrkciju Instituta.

 

Related posts

„Decoform“ ove zime čisti puteve

Nikoleta Dragaš

PREDSEDNIK VUČIĆ U ŠAPCU: Doveli smo japansku fabriku u Šabac, nas ne interesuje ko je na vlasti na lokalnom nivou! GRAĐANI SU NAM NA PRVOM MESTU!

Nikoleta Dragaš

Zahlađenje utiče i na hronične bolesnike

neca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija