9. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

„Svedočanstvo vremena“: Dve izložbe u Pančevu

U Galeriji savremene umetnosti i Narodnom muzeju otvorena je  izložba „Svedočanstvo vremena“ povodom 50 godina postojanja Likovne kolonije „Deliblatski pesak“.  Publika će do 4. marta imati priliku da pogleda 100  dela pančevačkih, srpskih, ali i stranih umetnika koji su stvarali u proteklih pet decenija.

Ideja za pokretanje Kolonije „Deliblatski pesak“ došla je spontano u leto 1969. godine, kaže Čedomir Kesić, jedan od osnivača Kolonije. On kaže da  Milivoje Đorđević i on nisu tačno znali kako treba da izgleda rad u Koloniji, već su želeli da slikaju negde van gradske buke.

Kultrno-prosvetna zajednica je organizator Kolonije, najstarije kulturne manifestacije u gradu. Prema rečima Stojana Boškova, predsednika KPZ,  ova kolonija je jedno od kulturnih obeležja grada, ali i naše zemlje.

Grad Pančevo podržava likovnu koloniju „Deliblatski pesak“, a Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kultru, kaže da je veoma značajno obležavati jubileje, kao što je 50 godina Kolonije.

Na izložbi koja je otvorena povodom 50 godina Likovne kolonije „Deliblatski pesak““ publika može da pogleda 100 izbaranih dela od 1289, koliko je nastalo tokom trajanja  Kolonije. Izložbe su otvorene u Galeriji savremene umetnosti i Narodnom muzeju do 4. marta.

Related posts

Još novih 14 autobusa za Pančevce, moderan sistem naplate

Zorana Stekovic

Vučić: Zahvalni na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije

Zorana Stekovic

Udruženje ComNet osuđuje naslovnu stranu nedeljnika NIN

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija