11. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Belo vino Udruženja „Sveti Trifun“ apsolutni pobednik Vinarijade

Na zatvaranju 21. Vinarijade u Dolovu dodeljena su priznanja za najbolja crvena, bela, roze i dezertna vina, a za apsolutnog pobednika proglašeno je belo vino domaćina, Udruženja „Sveti Trifun“.

Završena je 21. Vinarijada u Dolovu, a proizvođačima najboljih vina dodeljena su priznanja. U konkurenciji belih vina najbolje ocene dobilo je kotnari belo vino Udruženja „Sveti Trifun“, zatim šardone Janka Majorskog i traminac Đure Darka Mirkovića. Najbolja crveno vino bio je merlot-kaberne Vinarije Stanimirović, zatim merlot Đure Darka Mirkovića i vranac Dragana Đorđa. U konkurenciji rozea Vinarija Ciganske doline imala je dva najbolja vina, Teta Rozi i Pink Panter, pored kojih je priznanje dobio i Đura Darko Mirković za svoj roze. Najbolje dezertno vino je vino od maline Ružice Šmit, zatim bermet Biljane Mioč i crveni bermet Boška Kojčića.

Priznanje za apsolutno najbolje vino pripalo je Udruženju „Sveti Trifun“ iz Dolova za kotnari belo vino.

Za pobednike Vinarijade nagrade su motiv da se nastavi ovim putem, odnosno da se prave dobra vina.

Manifestacije poput ove doprinose kako očuvanju tradicije tako i promovisanju našeg grada. Zahvaljujući Vinarijadi Panačevo je stavljeno na svetsku mapu, a vinari su već dobro poznati po crvenom, belom, dezertnom vinu. Po vinu od grožđa, malina, kupina….

 

Related posts

Asfaltiranje ulica u Sefkerinu: STARTOVALI RADOVI U PARTIZANSKOJ ULICI

Mica Milakov

Vučić na Fruškoj Gori i u Šidu

Nikoleta Dragaš

Podrška grada Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija