30. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

„Srpska Sparta” protiv narkomanije na tribini u Glogonju

Tribina pod nazivom „Sportom protiv narkomanije” održana je u Glogonju, u organizaciji Sportskog udruženja „Srpska Sparta”. Na 16. tribini prisustvovao je veliki broj meštana Glogonja, a održana je u saradnji sa Mesnom zajednicom i Osnovnom školom iz Glogonja.

Meštani Glogonja, učenici osnovne škole, njihovi roditelji, kao i svi zainteresovani, imali su priliku da čuju na koji način se boriti protiv narkomanije. Udruženje sportista „Srpska Sparta“ već deceniju i po održava tribine na kojima se govori o štetnosti droge i posledicama njenog korišćenja. Kako je kazao Zoran Stavrevski, počasni predsednik „Srpske Sparte“, tribine koje organizuju su uvek veoma dobro posećene.

Prisutni su imali priliku da i od lekara čuju sve o posledicama korišćenja, ali i vrstama droga.

Narkomanija nije problem samo u gradovima, sve je veći problem sa ovom bolešću i u manjim sredinama, kaže Slavko Jovanovski, predsednik skupštine MZ i direktor doma kulture Glogonj. On je dodao da deci treba ukazati na prave vrednosti, a to su sport i zdrav život.

Veliki značaj u prevenciji narkomanije ima i odrastanje u zdravoj sredini, što podrazumeva bavljenje sportom, kaže Nenad Stojčić, fudbalski trener.

Udruženje sportista „Srpska Sparta“ nastaviće da se bori protiv narkomanije. Tribine protiv narkomanije organizuju se i uz podršku Grada Pančeva.

Related posts

Predsednik Vučić posetio Institut za majku i dete

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin obišao snajperske ekipe Vojske Srbije na pripremama za Međunarodne vojne igre: Godinama unazad uspevamo da pobedimo i najbolje armije sveta

Nikoleta Dragaš

Ivošević: Miloševiću, kolika je cena nacionalne izdaje?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija