24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

„Srpska Sparta” protiv narkomanije na tribini u Glogonju

Tribina pod nazivom „Sportom protiv narkomanije” održana je u Glogonju, u organizaciji Sportskog udruženja „Srpska Sparta”. Na 16. tribini prisustvovao je veliki broj meštana Glogonja, a održana je u saradnji sa Mesnom zajednicom i Osnovnom školom iz Glogonja.

Meštani Glogonja, učenici osnovne škole, njihovi roditelji, kao i svi zainteresovani, imali su priliku da čuju na koji način se boriti protiv narkomanije. Udruženje sportista „Srpska Sparta“ već deceniju i po održava tribine na kojima se govori o štetnosti droge i posledicama njenog korišćenja. Kako je kazao Zoran Stavrevski, počasni predsednik „Srpske Sparte“, tribine koje organizuju su uvek veoma dobro posećene.

Prisutni su imali priliku da i od lekara čuju sve o posledicama korišćenja, ali i vrstama droga.

Narkomanija nije problem samo u gradovima, sve je veći problem sa ovom bolešću i u manjim sredinama, kaže Slavko Jovanovski, predsednik skupštine MZ i direktor doma kulture Glogonj. On je dodao da deci treba ukazati na prave vrednosti, a to su sport i zdrav život.

Veliki značaj u prevenciji narkomanije ima i odrastanje u zdravoj sredini, što podrazumeva bavljenje sportom, kaže Nenad Stojčić, fudbalski trener.

Udruženje sportista „Srpska Sparta“ nastaviće da se bori protiv narkomanije. Tribine protiv narkomanije organizuju se i uz podršku Grada Pančeva.

Related posts

Poljoprivredna škola u projektu o zaštiti sredine

Zorana Stekovic

TE-TO se gradi u vanrednim uslovima

Mica Milakov

Unija mladih SNS Pančevo uvek uz najugroženije stanovnike

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija